Zanimljivosti

Bogati ste ako posjedujete iPhone, pokazali rezultati istraživanja

Da li su telefoni marke iPhone prisutni baš svuda? Muškarci, žene, djeca, bebe pa čak i psi se ukrašavaju ovom markom i uz uređaje žive digitalne živote.

Na prvi pogled djeluje da baš svi imaju iPhone uređaje, ali ima i onih koji su više skloni Android uređajima dok treći pak posjeduju uređaje švajcarskih startapova koji su po svom dizajnu prilično moderni. U svakom slučaju ukoliko imate dovoljno novca da sebi priuštite jedan novi iPhone telefon, možete sami sebe smatrati kao osobu koja je dobro situirana.

Najnovija studija potvrđuje navedenu tezu. Istraživanje sprovedeno od strane Ekonomskog centra za istraživanje pri Nacionalnom birou, otkrilo je da čak 69 odsto ljudi koji posjeduju uređaj marke iPhone ima visoke prihode. Autori ove studije, Marien Bertrand i Emir Kamenica, kažu da se ovi rezultati dobiju kada se uporede različiti faktori.

“Izmjerilil smo kulturološku razliku između grupa ljudi, i to koliko prate medije, kakvo im je korisničko ponašanje, kako troše svoje vrijeme i kakvi su im pogledi na svijet i društvo. Znajući da li je neko vlasnik iPhone-a u određenom trenutku, možemo tačno da pogodimo da li je osoba u vrhu ili donjem kvartalu prihoda 69% vremena.”

Možda je najzanimljiviji dio studije pokazatelj kako je povezivanje sa simbolom Apple postalo znak statusa. Godine 2004. kupovina novog automobila ili posjedovanje sopstvenog kompjutera bili su najveći znak da ste bili bogati, dok je 1992. godine taj pokazatelj bio ukoliko ste imali mašinu za sudove ili automatsku sekretaricu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
litigation
Gost
litigation

Bolje da su istrazili korelaciju> inteligencija i iPhone korisnik…

sto se radi
Gost
sto se radi

Kad ce istrazivanje “najnoviji Iphone i dojč”?

Send this to a friend