Zanimljivosti

Britanka provela pola godine družeći se sa muškim prostitutkama

Seksualni radnici i dalje su tabu tema, iako je u pitanju, kako mnogi vole da kažu – najstariji zanat. Ovaj tip posla okružuju razne predrasude koje je pokušala da sruši fotograf iz Velike Britanije Džesika Keli.

Prostitucija se uglavnom nepravedno dovodi u vezu sa ženama, pa je Džesika željela da skine stigmu sa žene i da pokaže da se prostitucijom bave i muškarci.

Poslije šest mjeseci rada Džesika je dobila nagradu za serijal fotografija koje nose naziv “Boys”. Predstavila je muškarce koji se bave prostitucijom u Londonu. U intervjuu za magazin Huck, umjetnica je objasnila zašto je pokrenula ovaj projekat.

“Željela sam da napravim fotografije koje će me naučiti nešto novo i što će me pokrenuti kao umjetnika. Ova industrija me je fascinirala godinama i moram da priznam da sam tek prije par godina saznala da i muškarci mogu da budu seksualni radnici”, ispričala je Keli.

Britanka je rekla da je viševjekovno ovaj tip posla zalijepljen kao etiketa ženama i da se podrazumijeva da se samo one bave ovim poslom.

“Momci su mi objasnili da je seks samo 30 odsto posla koji oni obavljaju. Uglavnom pričaju i prave društvo svojim klijentima. Platila sam im za vrijeme koje sam provela sa njima i radila fotografije”.

Džesika je ispričala da nije planirala, niti smišljala fotografije, sve što je željela da bude prirodno svijetlo i da se momci nalaze u svoj prirodnom okruženju.

Foto: Jessica Kelly

Send this to a friend