Zanimljivosti

Djeca postupila herojski: Učenici podigli automobil i spasili pregaženu majku sa dvoje djece

Na društvenim mrežama kruži snimak s parkinga srednje škole u američkom gradu Lejton, gdje je automobil pregazio majku s dvoje djece.

Trogodišnja ćerka uspjela je nekim čudom da se izvuče, dok je Bridžit Ponson ostala zarobljena pokušavajući da zaštiti sina od težine vozila.

Dramu je primijetio jedan prolaznik koji je pozvao učenike da pomognu, a brzo mu se pridružila grupa omladinaca, prenosi Telegraf.

Snimak sigurnosne kamere prikazuje kako podižu četvorotočkaš rukama, dok se čovjek zavlači ispod i izvlači majku s djetetom.

“Djeca su postupila herojski, kao i gospodin koji se zatekao na parkingu”, kazao je Kris Krauder, izvršni direktor škole.

Kada je akcija okončana, suprug Bridžit Ponson je došao na parking i ugledao sina kojem je lice bilo krvavo. Vidio je ženu naslonjenu na automobil i ćerku u naručju nepoznate osobe.

“Radim u školi, a otišao sam prije nego što se incident dogodio. Vidio sam kola hitne pomoći na putu, ali nisam znao o čemu se radi dok nisam dobio telefonski poziv”, objasnio je Endrju Ponson.

Dvogodišnji dječak je avionom prebačen u dječju bolnicu u Solt Lejk Sitiju, dok su majka i ćerka transportovane kolima hitne pomoći.

Poslije ljekarskog pregleda djeca su puštena na kućno liječenje, dok je Bridžit zadržana u bolnici. Najvjerovatnije će narednih osam nedjelja provesti u invalidskim kolicima.

Send this to a friend