Zanimljivosti

Djevica, najiritantniji znak u Zodijaku

Djevica je horoskopski znak nosi neslavnu titulu “najiritantnijeg. Iako i drugi znakovi imaju osobine koje nikome nisu po volji, izgleda da je potreba Djevice da zakomplikuje i najjednostavniju stvar na svijetu nadmašila sve njih.

Djevice vole mnogo da analiziraju, a prilikom donošenja odluke moraju biti upoznate i s najsitnijim detaljima. Nepopustljive su, kritične i previše brinu, a upravo to osobe u njihovom društvu najčešće nervira.

Poznate su kao “picajzle” koje vole da je sve u savršenom redu, a ako im napravite nešto loše, budite sigurni da to baš nikada neće zaboraviti i iskoristiće svaku priliku da vas podsjete na nepravdu koju ste im nanijeli.

Naravno, Djevice imaju i mnogo pozitivnih osobina zbog kojih su osobama u svojoj okolini jednostavno nezamjenjive, čak i kada ih nerviraju.

Fantastično se snalaze u stresnim situacijama i pod pritiskom, praktične su, a svoje brige zadržaće za sebe i neće dopustiti da njima negativno utiču na druge ljude. Snažne su i saosjećajne.

Osjećaju loše raspoloženje drugih ljudi i uvijek su spremne da im pomognu. Nikada vas neće poštedjeti svoje  iskrenosti i upravo zbog toga uvijek znate na čemu ste s Dejvicama.

Send this to a friend