Zanimljivosti

Donirao spermu u mladosti, 30 godina kasnije saznao da je otac 11 djece

 

Ken Alen voli svoju porodicu, ali odluka koju je donio prije 30-ak godina, da pomogne parovima koji ne mogu dobiti bebu, sad mu je promijenila život. Penzionisani direktor škole iz Australije oženio je svoju suprugu Su 1982. godine. Ubrzo su dobili djecu, a onda je Ken postavio pitanje Su. Pitao je može li postati donor sperme.

“Stvarno sam prepoznao potrebu da budem donor sperme i rekao sam Su: “Gledaj, imamo tu divnu djecu, i znaš, toliko je puno parova zbog kojih moje srce krvari”, prisjetio se. Su ga nije sprečavala.

“Radila sam u bolnici pa sam imala dosta interakcije s takvim porodicama i nije bilo oklijevanja u to vrijeme”, rekla je.

Ken je tokom dva mjeseca posjećivao kliniku u Melburnu i anonimno donirao spermu, nadajući se da će pomoći mnogim parovima. Nije bio u mogućnosti da kontaktira djecu koja su nastala od njegove sperme niti je to očekivao.

Ali, ostavio je tajnu poruku na obrascu za donaciju, u kojoj je opisana i njegova boja očiju, kose i visina.

“Znao sam da postoji mogućnost da će jednog dana u budućnosti neki moj potomak doći do ovoga, i stvarno sam ih htio ohrabriti da love svoje snove, ali i da možda pokušaju pronaći mene”, rekao je.

Prije četiri godine, na pauzi tokom posla, Ken je primio poziv od klinike u kojoj je donirao spermu. Otkrio je kako je otac 11 djece širom Australije. Ken se prisjetio tog poziva.

“Pa, imate 11 djece, dvije djevojke i devet dječaka. Kako se zbog toga osjećate”, pitala ga je žena iz klinike.

“Pa, hm, ne pijem inače alkohol, ali… sad bih mogao”, odgovorio je Ken.

Ken, koji danas ima 59 godina, zasad je upoznao četvoro djece začete njegovom doniranom spermom. Prva koju je upoznao bila je Kloe Alvorti (25), koja je biološkog oca tražila čak sedam godina.

“Teško je to opisati. Bio je to neodoljiv osjećaj saosećanja, ljubavi… i samo topline”, opisao je susret s njom Ken, nakon što je dobila poziv iz klinike koja je imala Kenov kontakt.

Kloe je zatim počela da traži svoju drugu braću. Prvo je pronašla Roberta Gamatija, čiji roditelji su takođe koristili Kenovu spermu. To je značilo da je Robert Kloin polubrat. Ken je upoznao i njega.

Melisa Milar zatim je, nakon što joj je njen “otac” Vejn umro od srčanog udara, takođe saznala kako joj je biološki otac Ken. Nikad joj niko nije rekao da je začeta spermom donatora, sve dok joj se Ken nije javio.

“U tom trenu samo sam plakala. Nisam znala kako da se osjećam”, prisjetila se Melisa trenutka kad je saznala da joj Vejn nije bio biološki otac.

Nejtan Kof (25) četvrto je Kenovo dijete s kojim je uspostavio kontakt, ali želi da upozna i ostalu djecu. Za “Sunday Night” Ken je rekao kako želi da im ispriča o svom trenutnom zdravstvenom stanju, koje uključuje dijagnostifikovane simptome Parkinsonove bolesti u posljednje četiri godine.

“Postoji niz drugih medicinskih problema koji imaju snažnu nasljednu osnovu i počinju se pojavljivati ​​kod neke naše djece pa moraju biti svjesni tih medicinskih problema kako bi mogli dobro da se brinu za sebe i traže odgovarajući tretman”, zaključio je.

1 Komentar na "Donirao spermu u mladosti, 30 godina kasnije saznao da je otac 11 djece"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend