Zanimljivosti

Društvene mreže su najveća laž: Na Instagramu glumio da je bogat, ovo je rezultat

Instagram može da bude predivno mjesto, puno lijepih slika, kreativnih videa i presmiješnih mimova. Nažalost, Instagram takođe često umije da bude i dosta mračno mjesto, na kojem se realnost miješa sa maštom i gdje nikad ne znate da li su slike koje gledate stvarno nečiji život, ili samo precizno izrežirana predstava zarad lajkova. Mladi jutjuber iz Londona Bajron Denton je to najbolje pokazao novim eksperimentom, čiji rezultazi su najbolji pokazatelj toga koliko je uvrnuto ovo vrijeme u kojem živimo.

Bajron je riješio da nedjelju dana na svoj Instagram, na kojem ga trenutno prati oko 70.000 ljudi, kači fotke na kojima fejkuje da je bogat. Kako je fejkovao, pitate se?

View this post on Instagram

oops?

A post shared by byron (@tbhbyron) on

Vrlo jednostavno, uz malo kreativnosti i dosta fotošopa. Tako se, na primjer, slikao kako sjedi u zelenoj fotelji sa časopisom u rukama, i editovao tu sliku tako da djeluje da je u privatnom avionu. Slika je za sedam sekundi skupila 1.000 lajkova, što je daleko više od onoga koliko njegove normalne slike inače imaju reakcija.

View this post on Instagram

did someone say sugar daddy?🛩

A post shared by byron (@tbhbyron) on

Kako bi provjerio kako ljudi reaguju na dizajnersku odjeću i generalno na skupe brendove, Bajron se fotkao ispred Louis Vuitton radnje, a zatim u fotošopu dodao sebi kese u ruke. Slika je skupila preko 8.000 lajkova, što je nekoliko puta više od onoga što inače skupi za bilo koju sliku.

View this post on Instagram

hate to be that bitch but here i am being THAT BITCH

A post shared by byron (@tbhbyron) on

Isti scenario je bio i sa svim ostalim fotkma: selfii na kojem nosi brendirani kaiš ima 13.000 lajkova, iako je i prije toga imao nekoliko gotovo istih slika, samo bez dizajnerskog kaiša.

Bajron je na kraju i sam ostao iznenađen rezultatima, a svi oni koji su gledali njegov video su shvatili koliko je stvarno Instagram lažno mjesto.

View this post on Instagram

today’s fit!🔗

A post shared by byron (@tbhbyron) on

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Kolumbo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kolumbo
Gost
Kolumbo

Bolest današnjice.

Send this to a friend