Zanimljivosti

Danas je praznik laži ili ljubavi, kako se kojoj ženi zalomilo

Duško Radović, pjesnik, pisac, novinar, urednik i aforističar u svojoj emisiji “Beograde, dobro jutro” na talasima Radija “Studio B” pred slušaoce je svakog jutra servirao najljepše bisere među aforizmima. Nekog davnog Osmog marta došao je red da prokomentariše i praznik Dan žena.

“Danas je Osmi mart, praznik sažaljenja, praznik laži ili praznik ljubavi i poštovanja – kako se već kojoj ženi zalomilo“, opisao je ovaj međunarodni praznik veliki Duško Radović.

Veliki broj svojih aforizama Duško Radović je posvetio upravo ljepšem polu, ali i muško – ženskim odnosima. Evo nekih od najsimpatičnijih:

* Udvarajte se malo svojoj ženi – kao da vam nije žena, kao da vas ne voli, kao da ima nekog drugog, kao da može da bira. A žena nije nezahvalna. Na tu pažnuju ona će odgovoriti sa mnogo dobrote – kao da vas voli, kao da nema drugog, kao da ne može da bira.

* Žena je kao zima, ima dobre i loše strane. Dobre strane joj se vide, a loše osjećaju.

* Žena treba da je žena non-stop. Jer se nikad ne zna kad muževi mogu postati muškarci.

* Mnoge žene mogle bi mnogo i lijepo da vole, ali nemaju koga. Svi se prave da su već voljeni, sramota ih je da priznaju da nisu.

* Žene vole da vole, a manje je važno koga će voljeti. Muškarci vole da su voljeni, ali bi htjeli da biraju ko će ih voljeti.

* Ženama je potreban samo mali znak, nagovještaj, jedan mig, nevidljiv detalj, sitan povod, a zatim sve rade same: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.

* Samo kukavice vole po nekoliko žena. Hrabri muškarci ne plaše se rizika da vole samo jednu ženu.

* Muškarci ne mrze žene onoliko koliko viču na njih, niti žene vole muškarce onoliko koliko ih slušaju i trpe.

* Muž je ime za onoga koji vas je nekada volio. Žena je ime za onu koja je voljela nekog drugog, a udala se za vas.

* Obratite pažnju na to kako vas žena od jutros tužno i žalosno gleda. Sjetite se šta je to što imaju sve druge žene, a samo vaša žena nema.

* Ne trčite za ženama da se ne sudarite sa onima koji od njih bježe.

Send this to a friend