Zanimljivosti praktična nastava

Emitovana emisija u kojoj odrasli sjede goli pred djecom sa ciljem da mališani uče o ljudskom tijelu

Danska nacionalna televizija u sklopu emisije “Ultra” prikazala je petoro odraslih ljudi potpuno golih, koji su pozirali pred učenicima osnovne škole iz Kopenhagena.

Emisija je edukativnog karaktera, a djeca su imala priliku da vide gole ljude različitih polova, godina i oblika.

Roditelji su prije učešća djece u emisiji morali da potpišu suglasnost, a učenici, koji su uzrasta od 11 do 13 godina, bili su upoznati sa sadržajem emisije koja je za cilj imala da objasni djeci da u ljudskom tijelu nema ničega sramotnog.

Djeca su imala priliku da postave pitanja, a zanimale su ih stvari poput tetovaža, ljudskih dlaka i intimnih djelova tijela.

Sva djeca su u bilo kom trenutku mogla da napuste snimanje ako su se iz bilo kog razloga osjećala neugodno, ali svih 250 đaka je ostalo do kraja.

Ipak, ovaj način edukacije maloljetnika nije se svidio svima i pokrenuo je raspravu, kako unutar te zemlje tako i na društvenim mrežama.

Najveće kritike stigle su od strane desničarske Danske narodne stranke, koja je optužila državnu televiziju da kvari djecu i nameće joj određenu propagandu. Emisija je potom uklonjena sa Jutjuba.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
SaraCommentator
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Commentator
Gost
Commentator

Kretenizam. Može se i na drugi način učiti anatomija. Što je mnogo – mnogo je

Sara
Gost
Sara

Veliko fuj..da se djeca na ovaj nacin zloupotrebljavaju..ja mislim da su djeca bila sokirana,zato su i ostali do kraja…drugim rijecima…bili ukoceni!

Send this to a friend