Zanimljivosti

Evo koje zemlje pokušavaju da nagovore parove da češće imaju seks

Sve manje seksualnog odnosa među partnerima čine da broj rođene djece iz godine u godinu drastično opada.

Iako je mnogo zagovornika teorije o prenaseljenosti planete, jedno istraživanje je pokazalo da su podaci o broju rođene djece poslednjih godina zabrinjavajući.

Pedesetih godina žene širom Afrike, Azije, Sjeverne i Srednje Amerike imale su šestoro i više djece.

Iz godine u godinu ovaj broj se smanjivao, da bi prije dvije godine bilo ustanovljeno da žene iz cijele Evrope, Azije, Severne i Južne Amerike imaju najviše četvoro djece. Jedino pojedine zemlje Afrike mogu da se pohvale sa više od šestoro djece po ženi.

Mnoge zemlje pokrenule su kampanje kojima kojima podstiču parove da upražnjavaju seks kako bi se stopa plodnosti povećala, jer gotovo u svim zemljama Evrope žene u prosjeku imaju po jedno dijete. Takođe su predviđene brojne olakšice i nagrade za novopečene mame i tate.

U Južnoj Koreji, osim što se organizuju novčane povlastice za parove koji imaju više od jednog djeteta, svake srijede u kancelarijama se gase svijetla u znak “Dana za porodicu“.

Singapur ima najnižu stopu plodnosti, svega 0.81. Ova zemlja godišnje troši 1.6 milijardi funti u cilju podsticanja parova da imaju seks. Čak su ograničili broj jednosobnih apartmana koji su na raspolaganju kako bi ohrabrili parove da žive zajedno u nadi da će time doprinjeti češćim seksualnim odnosima.

U Indiji je stavljen akcenat na slogan “Budi odgovoran – ne koristi kondom večeras”.

Danska čak porodiljama tri godine nakon rođenja djeteta pokriva troškove za bebu.

Send this to a friend