Zanimljivosti Ovakav model rada dao dobre rezultate

Firma iz snova: Rade četiri dana, tri odmaraju

Jedna firma u Australiji dala je svojim radnicima tri slobodna dana nedjeljno i već nakon mjesec dana primijetila je ogromne promjene.

Medijska agencija “Versa” iz Melburna zbog drugačije organizacije radnog vremena zapolenih, drugačije i posluje od ostalih firmi, a direktori i šefovi kažu da je ovakav model rada uspio i dao dobre rezultate, piše “Ladbible”.

Zaposleni u ovog agenciji, osim subote i nedjelje, imaju slobodnu i srijedu.

“Mi bukvalno zatvaramo firmu u srijedu, što našem timu omogućava da u život uklopi vrijeme za porodicu, sport ili spavanje, a da ne mora sve to da smjesti u vikend”, rekao je generalni direktor Džoni Klou.

Četvorodnevnu radnu nedjelju direktorka Ket Blekmen testirala je u julu prošle godine i apsolutno se oduševila.

“Nakon što je isprobala mnogo fleksibilnih načina koji nisu uspjeli (ljudi uzimaju toliko različitih slobodnih dana da je time nemoguće upravljati), Ket je shvatila da može da stvori slobodan dan za sve. Srijeda ima smisla jer je sredina nedjelje. Stvorili smo model koji odlično funkcioniše”, rekao je Klou.

“To je prošlo toliko dobro da se jedan mjesec pretvorio u tri, tri mjeseca pretovorila su se u šest mjeseci, a na kraju je prošlo više od godinu dana, ali to je uvijek proba. Ljudima jasno stavljamo do znanja da ako to prestane da funkcioniše, prestaćemo to i da radimo i to čini ljude motivisanim da rade”, istakao je Klou.

“Sam prihod firme porastao je za 46 odsto, a zadržavanje zaposlenih je od 72 do 88 odsto. Zaposleni su srećni, a kompanija napreduje i nadamo se da će naša studija slučaja pomoći drugim kompanijama da budu dovoljno hrabre za to”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pedja
Gost
Pedja

🇨🇭 br. 1 .

lider u selu
Gost
lider u selu

Juče odoh u Fond PIO, tamo piše, rad sa strankama od 10 d0 13, pauza od 11 do 12, niko nije dolazio do 13. U ZZZCG jedan savjetnik, reče da mijenja ČETIRI koleginice…

awetinja
Gost
awetinja

Vidiš, nijesmo lideri samo u balkanskom regionu, nego i u Okeaniji.
A narod sve-dps ne valja, dps ne valja.

Dule
Gost
Dule

To je na zapadu npr holandiji i skandinaviji normalna stvar.

Send this to a friend