Zanimljivosti

Fuđiadžuang je najposjećenija plaža na svijetu, a nema buke ni anarhije

Plaža Fuđiadžuang u Kini, u gradu Dalian, je najprometnija plaža na svijetu.

“Ako patite od očnih ili kožnih oboljenja, dijareje ili drugih stanja molimo vas da ne plivate prije nego što se konsultujete sa svojim ljekarom. Nemojte da pljujete u vodu, a posebno vas molimo da ne bacate opuške dok pušite”, neprestano odzvanja ženski glas sa megafona na Fuđiadžuangu.

Naravno, ne moramo da pominjemo da se zabrana pušenja u potpunosti ignoriše, ali uprkos ovolikoj gužvi anarhije nema ni u najavi. Kako?

U ljetnjem periodu, oko 40 hiljada ljudi dnevno posjećuje plažu Fuđiadžuang koja se proteže na svega 500 metara. Negdje bi bilo smrtonosno, ali na ovoj plaži vlada mir i potpuno je funkcionalna.

Mada se Fuđiadžuang plaža zvanično naziva parkom, zapravo je plaža ispred ogromne školjke koja predstavlja kapiju. Nema glasne muzike, nema igranja tenisa na obali, jer zapravo nema ni mjesta, a o vodenim sportovima da ne pričamo.

Nikome doduše nećete smetati ako se odlučite da prošetate, ali to ne biste ni pokušali jer biste se već poslije trećeg reda istih suncobrana i šatora izgubili.

Tako da je uloga spasioca na ovoj plaži sasvim drugačija od uloga koje čuvari plaže imaju širom svijeta – njegovo je samo da omogući red i mir.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
brko mali
Gost
brko mali

kao petrovacka u avgust

Mirjana
Gost
Mirjana

A nema lezaljki,ne naplacuju ih.Bajno…Pa ni kod nas ne pljuju u vodi,ne puse,nema pampers pelena i koje kakvog smeca po nasim plazama

Vale
Gost
Vale

Ovo je ka da se kupas u WC solju

Send this to a friend