Zanimljivosti

Hotel slomljenih srca: Trodnevna terapija ima za cilj da pomogne ženama poslije raskida

Hotel slomljenih srca

Hotel slomljenih srca (Heartbreak Hotel) otvoren krajem 2021. godine osmišljen je kao mjesto koje mogu da posjete žene neposredno poslije teškog raskida. Tokom trodnevnog boravka, gošće učestvuju u brojnim programima, poput meditacije i joge u prelijepom okruženju.

Hotel takođe nudi seanse grupne terapije, koje vode psihološkinja Alis Hedon i motivacioni govornik Rut Fild. Cilj vlasnica hotela je da pomogne ženama da brzo prebrode raskid i vrate se zdravom životu.

Dobićete nekoliko savjeta kako da izbjegnete toksične veze i u budućnosti, a seanse učesnice treba da nauče kako da uoče narcise, prenosi Euronews.

Svaki boravak je navodno ekvivalent šestomjesečne terapije, sa ciljem da se ubrza vaš oporavak od slomljenog srca i traume.

“Ako ste izašli iz veze u kojoj su vas prevarili, i ne znate kome da se okrenete, ako se vaša veza raspala, ako ste u bolovima i osjećate se povrijeđeno, obratite nam se, mi smo tu da pomognemo”, kreatorke Alis i Rut kažu na njihovoj Instagram stranici.

Hotel je bez tehnologije i alkohola

Tokom boravka, gošće mogu da uživaju u šetnjama na nekim od najljepših plaža u Norfolku, na istoku Velike Britanije, u odličnoj hrani i prijatnim razgovorima pored kamina.

Međutim, svi koji su prisutni moraju da se odreknu mnogo toga. Trodnevni boravak je takođe zamišljen kao tehnološka detoksikacija, tako da gosti ostavljaju telefon i laptop na recepciji kako bi se posvetili sebi. Na meniju ima isključivo bezalkoholnih koktela, budući da se ni alkohol ne služi u ovom smještaju.

“Ako imate komplikovan odnos sa alkoholom, ovo nije vikend za vas”, piše na veb stranici hotela.

Trodnevni boravak košta 2.250 funti, odnosno 2.664 eura, ali vlasnice kažu da je to “terapeutska pogodba” po približno istoj cijeni kao i prosječna naknada za šest mjeseci terapije.

Send this to a friend