Zanimljivosti

Hrvatsko ostrvo ljubavi osvanuo u oglasima, dio se prodaje za deset miliona eura

Ostrvo ljubavi

U Hrvatskoj je na Index oglasima objavljen oglas za prodaju ostrva Galešnjaka, koji je prepoznatljiv po svom jedinstvenom obliku srca. Jedan dio “ostrva ljubavi” prodaje se za 10 miliona eura, prenosi Klix.

U tekstu oglasa navodi se da ima približno 142.000 metara kvadratnih od kojih je na prodaju dio sa nešto više od 30.000 metara kvadratnih u jednom komadu i obuhvata više od 500 metara obale.

“S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Bijonse i Džej Zija (Bijonse je slavila čak jednom prilikom svoj rođendan tu), Džef Bezos, Majkl Džordan itd. jer uostalom ko ne bi došao posjetiti jedino morsko ostrvo prirodno oblikovano u obliku srca na svijetu?”, navodi se dalje.

Autor oglasa napominje da je jedna od opcija otvaranje porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

“Poljoprivredno gazdinstvo koje se može raditi na površini od tri hektara. Uz to se može napraviti 400 metara kvadratnih nadzemne građevine i 1.000 metara kvadratnih podzemne – što je izvrsna mogućnost za poljoprivredni elitni turizam sa vilom i/ili restoranom te velikim skladištem za masline, vino i ostalo bilje…”, piše u nastavku.

Ostrvo Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedno je od najprepoznatljivijih hrvatskih ostrva, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoju listu 20 svjetskih čuda. Naučnici s Odjeljenja za arheologiju Univerziteta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7.000 godina živjeli ljudi.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
SviraUzeD 24 mln D
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svira
Gost
Svira

Eh da mi ie samo 1 dio . Zadivoljan bi bio i 10 sa 10

UzeD 24 mln D
Gost
UzeD 24 mln D

Kamata mi je mala lopovska 1,2150 ili 21 ipo .

Send this to a friend