Zanimljivosti

Ima 125 godina, kuva i šeta tri kilometra dnevno

Prema biolozima, dugovječnost je prosječni životni vijek očekivan u idealnim uslovima.

Kako definišemo“idealne uslove” može da se razlikuje od osobe do osobe.

Neki mogu reći da je bitna genetika. Ali čak i ako vaši preci nisu živjeli dugo, to ne znači da ćete i vi živjeti toliko koliko i oni. Genetika vam samo može pružiti najviše 30 odsto očekivanog trajanja života.

Ostalo je sve na vama. Ostale komponente su pod vašom kontrolom, poput ponašanja, ishrane i načina života.

Dok mnogi stogodišnjaci tvrde da su ishrana, vježbanje i zdrav stil života doprinijeli njihovoj dugovječnosti, drugi ljudi potpuno razbijaju te teorije.

Jedan od njih je i 125-godišnji (neki tvrde da ima 117, a neki i 135, nije tačno potvrđeno jer nema izvod iz matične knjige rođenih) starac iz Libanona Suliman Al-Mul, koji usput rečeno, i svakodnevno puši cigarete preko 40 godina.

On je tako energičan i okretan, kuva, cijepa drva, šeta dnevno oko tri kilometra i ima sedmogodišnjeg sina, piše Life coach code.

Dvaput se ženio, njegova prva supruga umrla je nakon 70 godina života, s njom je imao sedmoro djece. Sada živi s drugom suprugom. I još uvijek gleda žene, tvrdi ona.

Njegov savjet za zdravlje i dugovječnost je da treba jesti zdravu i kvalitetnu hranu, kako bi se izbjeglo ono što je nezdravo i disciplina.

“Tajna je u vrsti i kvalitetu ishrane. Jedem koliko mi je potrebno. Nemojte se približavati hrani koja sadrži nepoznate sastojke i klonite se ulja proizvedenih na tržištu. Čisto maslinovo ulje, med i kozji pročišćeni maslac su eliksir za dobro zdravlje i dug život.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivan
Gost
Ivan

Ovaj nema preko 80,ne znam ima li i toliko godina, đe 125 ne sprdajte se sami sa sobom

EH DA MI JE
Gost
EH DA MI JE

Ovako ce nasi politicari samo da znamo na koga ce kocka padnuti…

Send this to a friend