Zanimljivosti

Ispunili obećanje iz mladosti, vjenčali se 20 godina kasnije

Mari Gordon (45) i Rajs Meklelan (43) poslije slučajnog susreta 2015. ponovo su počeli da se druže, zaljubili se i na kraju vjenčali 25. marta 2017. godine u Edinburgu. To ništa ne bi bilo posebno da se oni još davne 1995. godine, kada su raskinuli, nisu dogovorili da se vjenčaju ukoliko oboje budu sami u 40. godini života, piše “Dejli mejl”.

“Nikad neću zaboraviti dan kad smo raskinuli. Sjećam se tačno razgovora kad smo se dogovorili da ako u četrdesetima budemo sami da se opet povežemo i vjenčamo. I dalje ne mogu da vjerujem da smo to stvarno uradili”, prepričava šminkerka Mari.

Za Rajsa kaže da je ljubav njenog života, kao i on za nju. Prvi put poslije raskida sreli su se 2009. godine.

“S prijateljicom sam otišla na modnu reviju koju je organizovala u dobrotvorne svrhe. Rajs je volontirao u tom dobrotvornom društvu i radio na reviji. Sreli smo se i poslije revije svi zajedno otišli na piće. Među nama se ponovo pojavila iskra. Ali u tom trenu oboje smo bili u vezama i nismo htjeli ništa da preduzmemo. Uostalom ja sam tad živjela u Kornvalu, a on je bio u Edinburgu”, prisjeća se Mari.

Tri godine poslije susreta s Rajsom Mari je prekinula vezu dugu 12 godina i preselila se u Edinburg. Nijedno od njih dvoje se nije vjenčalo ili imalo djecu tokom tih godina. Rajs je bio u više kraćih veza, ali većinu vremena je proveo kao samac.

“Jednog dana sam srela Rajsovu mamu i sestru i pitala za njegov broj. Našli smo se i bilo je lijepo, ali još sam patila za bivšim dečkom. Godinu kasnije sam saznala da Rajsova mama ima rak i da je u bolnici. Nazvala sam ga i polako smo se ponovo počeli zbližavati, a par mjeseci kasnije počeli smo da izlazimo. Osjećala sam se nesigurno i brzo sam prekinula vezu, iako sam se ponovo zaljubila. Bilo me je strah da me opet neko ne povrijedi”, objašnjava Mari.

Tek 2015. Rajs i Mari su odlučili ponovo da uđu u vezu i daju šansu jedno drugom.

“Nedugo poslije još jednog slučajnog susreta imala sam nesreću na poslu u kojoj sam povrijedila koljeno. Rajs je bio sve vrijeme sa mnom. Shvatila sam da je on tačno onakav muškarac kakvog sam uvijek htjela i da nikad u potpunosti nisam prestala da ga volim. Sljedeće godine smo se vjerili, a 25. marta 2017. napokon postali muž i žena. Htjeli smo dan prije na godišnjicu smrti moje majke, ali nije bilo slobodnih termina. Često je se sjetim, jer je uvijek govorila da ono što je za mene neće proći pored mene, a da ne primijetim. I bilo je tako”, zaključuje Mari.

1 Komentar na "Ispunili obećanje iz mladosti, vjenčali se 20 godina kasnije"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend