Zanimljivosti

Izumi koji su mogli da promijene čovječanstvo

Bilo da je to neka vrsta teorije zavjere ili tako nešto slično, kroz ljudsku istoriju je uvijek bilo izuma i biće ih. Ipak neki izumi su sklonjeni od očiju čovječanstva ili su prosto zataškani. Dežurni zagovornici teorija zavjere smatraju da iza svega stoje velike korporacije i vlade moćnih zemalja. Njima je u interesu da ti izumi nikada ne budu u upotrebi.

U nastavku teksta predstavljamo vam 10 izuma koji su mogli da promijene izgled čovječanstva kao i da sačuvaju veliki broj ljudskih života. Da li je riječ o zavjeri ili nečem drugom sami procijenite.

1. Nikola Tesla izgradio je toranj kojim je koristio prirodne frekvencije našeg univerzuma za prenos podataka, uključujući i širok spektar informacija kroz slike, govorne poruke i tekst. Taj Teslin izum je, u stvari, prva bežična komunikacija, ali to je usput značilo da je univerzum pun besplatne energije. Ovaj izum nije u upotrebi jer – koja je korist od energije ako vlast ne može da je kontoliše ili naplaćuje?

2. Automobil na električni pogon EV1 – prvi elektični automobil koji se našao u masovnoj proizvodnji. Ipak, kompanija “Dženeral motors” koja ga je proizvodila, odjednom je obustavila prodaju i uništila sve primerke. Proizvodnja je trajala od 1996. do 1999. godine.

3. Projekat XA Proizvodnja cigareta koje neće izazivati rak. Ovaj izum da je zaživio spasio bi milione ljudi, ipak na put ovo izumu stale su velike duvanske kompanije.

4. Hladna fuzija Proizvodnja ogromnih količina nuklearne energije pri sobnoj temperaturi odbačena je kao “nemoguća misija”.

5. Hronovizor – Naočare za gledanje u budućnost Naočare nešto slično kao današnji Google Glass, s kojima se, kažu, može gledati prošlost i budućnost. Po nekim teorijama zavjere ovaj izum je završio u Vatikanu?
6. Laser koji liječi rak Laserski zrak koji brzo i efikasno ubija ćelije raka osmislio je naučnik Rojal Rejmon Rajf. Međutim, njegovo otkriće od prije više od pola vijeka je neupotrebljivo, a sam Rejmon je proglašen ludim.

7. Voda kao pogonsko gorivo Amerikanac Stenli Majer osmislio je način na koji je vodu pretvarao u pogonsko gorivo za automobile. Njegov izum je američka vlada proglasila za prevaru, a njegova smrt je obavijena velom misterije.

8. Orgonska ili životna energija Doktor Vilhelm Rajh je davne 1953. napravio i uspješno testirao izum kojim je stvarao kišu, a kojeg je pokretala orgonska, odnosno životna energija. On se nadao da će na taj način pomoći ljudima u sušnim dijelovima zemlje. Rajh je završio u zatvoru gdje je umro pod nerazjašnjenim okolnostima, a njegov izum je nestao zauvijek.

9. Implozivni generator Stvaranje energije iz implozije i prirodnih izvora poput virova i njeno generisanje bio je izum koji je otkrio Viktor Šaunberger. Njegovo otkriće nije u upotrebi jer je generator uništen.

10. Antigravitacioni disk Amerikanac Tomas Tauzend Braun napravio je i testirao disk koji omogućava da se prkosi zakonima fizike odnosno gravitaciji. Njegov izum nije u upotrebi, a američka vlada proglasila ga je državnom tajnom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend