Zanimljivosti Ruski jutjuber Stas Riflaj

Jutjuber u prenosu uživo usmrtio trudnu djevojku

Ruski jutjuber Stas Riflaj uhapšen je nakon što je zaključao svoju trudnu djevojku na terasu i pustio je da se smrzne do smrti, i to zbog 1.000 dolara, prenosi britanski “The Sun”.

Jedan obožavatelj popularnog jutjubera, obećao je pomenutu sumu novca, ukoliko Stas natjera svoju trudnu djevojku Valentinu Grigorijevu da izađe na terasu samo u donjem vešu. Njegov zadatak je bio da je zaključa i ostavi na terasi, iako je temperatura bila ispod nule.

Valentina se nalazila u ranom stadijumu trudnoće, a ubrzo nakon što je Riflaj zaključao na terasu, umrla je od hipotermije.

Njena šokantna smrt dovela je to niza reakcija u onlajn zajednici. Ubrzo su počeli da pristižu zahtjevi za hitnom zabranom internet “nasilja u stvarnosti“, koje je lako dostupno svima, pa čak i djeci.

Stanislav Rešetnikov, poznat kao Stas Riflaj, cio je događaj emitovao uživo, sve do trenutka kad je shvatio da nešto nije u redu s Valentinom.

Kada je shvatio šta je uradio, jutjuber je djevojku stavio na kauč i krenuo s oživljavanjem. Na snimku se može čuti kako panično doziva njeno ime.

Snimak je u trenutku emitovanja pratilo čak 10 000 korisnika Jutjuba, a Stas je prekinuo snimanje nakon dolaska hitne pomoći koja je mogla samo da konstatuje smrt mlade djevojke.

Jutjuber je ubrzo nakon toga uhapšen. Prijete mu dvije godine zatvorske kazne ako forenzičari dokažu da je razlog smrti hipotermija.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
ZabjeloKing Henry
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Xaxaxaxx pa ovi mora da se sale.dvije god.

King Henry
Gost
King Henry

dvije godine ????? Ovo je za smrtnu kaznu !

Send this to a friend