Zanimljivosti

Kako izgleda srce muškarca u trenutku kada prosi djevojku

Emotivni ringišpil kroz koji prođe svaki muškarac prije nego što klekne pred djevojkom, razumiju samo oni koji su prošli kroz isto, ali za one koji to ne znaju, kao i za žene koje ne mogu da znaju šta se dešava u srcu njihovog izabranika, sada se pojavio video koji to može da im pokaže.

Muškarac je nosio monitor otkucaja srca prije nego što je zaprosio svoju djevojku u Rimu. Njihovo putovanje od šetnje do prosidbe trajalo je oko 40 minuta, ali je u videu skraćeno na 90 sekundi.

Otkucaji srca su se kretali od 80 do 90 dok su šetali zajedno. Kupili su sladoled i on se malo smirio. Otkucaji njegovog srca su tada pali na oko 80 u minuti. Znao je da se bliži trenutak prosidbe i njegovo srce je ponovo počelo brže da kuca.

U vrijeme neposredno prije prosidbe, kada je u glavi ponavljao riječi, njegov puls je dostigao vrhunac – 130 u minuti. Postavio je pitanje, a srce mu je lupalo – oko 112-115 otkucaja u minuti. Čim je rekla „da“, njegovo srce je još malo zatreperilo, a onda je otkucaj naglo usporio.

Osjećao je olakšanje, sreću i smirenost. Srce je kucalo 81 put u minutu ubrzo nakon što su sjeli na klupu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Tony
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tony
Gost
Tony

Desanka Maksimović je, prije tehnološkog dostignuća mjerenja ručnim satom s umjetnom inteligencijom na zapešću, u svojoj glasovitoj pjesmi o zaljubljenosti napisala sredinom prošlog stoljeća: Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka da volim i želim tvoja oka dva.
Sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe tek nagoveštaj da.”

Send this to a friend