Zanimljivosti

Kako ukrasti gorivo iz tuđeg automobila, uputstvo dala državna televizija

Javnost u Grčkoj zapanjena je jer je u jutarnjem programu državne televizije ERT emitovan tutorijal kako da se, uz pomoć crijeva, prespe gorivo iz rezervoara tuđeg automobila.

Reakcije javnosti na društvenim mrežama ne jenjavaju nakon što je državni kanal ERT1, u svom gledanom jutarnjem programu “Sindesis”, prikazao uputstvo, korak po korak, kako se krade gorivo iz tuđeg automobila.

“Nije nešto strašno komplikovano…ne treba vam ni posebna cijev, čak će i baštensko crijevo poslužiti”, objasnio je reporter Kostas Stamu, dok je davao savjete o krađi.

Serviser automobila, koji je bio pozvan da se pridruži reporteru u uživo emitovanom segmentu programa, pružio je gledaocima brzi vodič koliko je lako presuti benzin iz rezervoara za gorivo. Dodatno je pokazao i gdje tačno rezervoar može da se probuši, kako bi se ukrao njegov sadržaj, ako bi se prvi metod pokazao previše teškim.

Reakcije na društvenim mrežama bile su burne, uz mnoštvo šaljivih komentara šta bi gledaoci još mogli da očekuju od javnog servisa.

Cijene goriva u Grčkoj su posljednjih mjeseci u stalnom porastu. Cijene bezolovnog benzina dostigle su preko 2,50 eura na Rodosu i susjednim ostrvima i 2,37 eura u prosjeku u Atini ovih dana.

Godišnja stopa inflacije u Grčkoj je u maju dostigla 29-godišnji rekord od 11,3 odsto.

Send this to a friend