Zanimljivosti

Kao u bajci: Koliba od čokolade

Buđenje u tradicionalnoj kućici napravljenoj u potpunosti od čokolade možda zvuči kao fantazija. Međutim, Žan-Luk Dekluzo, renomirani proizvođač fine čokolade poznat po slatkim skulpturama, tu je fantaziju pretvorio u realnost.

Ta francuska kućica prostire se na 18 metara kvadratnih, može ugostiti do četiri osobe i za njenu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade.

Posebno izrađeni čokoladni detalji unutar kućice uključuju sve, od zidova i krova do kamina, stočića, sata, šoljica i knjiga. Čak je i luster od čokolade. U dvorištu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade kao i nevjerovatne jestive žardinjere sa cvijećem.

Zainteresovani za boravak na raspolaganju imaju samo dva datuma u septembru, a cijena je blizu 60 dolara.

Kućica je smještena unutar staklene konstrukcije L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sevru.

Osim smještaja gosti će učestvovati u jedinstvenoj radionici proizvodnje personalizovanih čokoladnih kućica koje će zagolicati maštu i čula svih generacija.

“Booking.com posvećen je pružanju jedinstvenih i nezaboravnih iskustava putnicima širom svijeta”, navodi Vanesa Hejdorf, regionalna direktorka Booking.com-a u Francuskoj, a nije ravnodušan ni njen arhitekta.

“Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku da izgradim pravu čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti”, rekao je Žan-Luk Dekluzo, majstor čokolatijer, vajar i dizajner, i dodao kako se nada da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu.

1 Komentar na "Kao u bajci: Koliba od čokolade"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend