Zanimljivosti projekt koji svijetu šalje važnu poruku

Kućice u kojima bismo se rado izolovali

Nagrađivani milanski studio Peter Pichler Architecture svojim konceptom samoodrživih kuća na drveću oduševio je svijet, pa je zahvaljujući inovativnosti a između ostalog i poruci koju ovaj projekat šalje počeo da ih gradi svuda po svijetu. Većini ljudi je dosta brzog načina života, i sve više shvataju da je vrijeme da usporimo i damo sebi malo vremena.

Arhitekta Peter Pichler i njegova supruga Silvana Ordinas, svojim “hotelskim sobama” na drveću zalažu se za drugačiju budućnost turizma, koja se temelji na skladnom odnosu čovjeka s prirodom.

Forma kućica koje prate izgled okolne prirode, lokalni materijali i savršeno stapanje s prirodom, nije slučajno.

Ideja studija je da prenese poruku kako moramo da usporimo i založimo se za novi oblik turizma, kojem je cilj zastati, uživati i osjetiti prostor, a ne samo nizati nove destinacije, da bi vidjeli što više u što kraćem roku.

Minimalizam enterijera i obilje sunčeve svjetlosti koja se probija kroz velike staklene površine prvo su što možete primijetiti na kućicama koje djeluju gotovo nestvarno.

Kružne stepenice povezuju dva sprata, vijugajući od prostora za odmor, čitanje ili uživanja u pogledu na krošnje do spavaće sobe s malim kupatilom.

Najudobnije mjesto zasigurno je prostrani krevet u kojem se budite s prirodom i možete nesmetano uživati u spektakularnom pogledu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Pedja *EbruSo & TEKILA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pedja *
Gost
Pedja *

Ja bih se tu izolovao sa ljutom Podgoricankom, pa ko prezivi neka pise romane .

Ebru
Gost
Ebru

Nestvarno kao raj

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

uf uf uf.
sedmo nebo.

Send this to a friend