Zanimljivosti

Lažirao vlastitu smrt da mu žena ne bi više tražila pare

Dvadesetsedmogodišnji muškarac iz Hondurasa koji radi u SAD-u nedavno je pokušao da lažira vlastitu smrt, kako bi pokušao da zaustavi ženu da mu konstantno traži još novca.

Deni Gonzales rekao je novinarima da, otkako je ušao u brak prije dvije godine, njegova supruga iz Hondurasa zvala ga je svake sedmice i žalila se da joj je poslao malo novca, i da joj treba još. U jednom trenu, bilo mu je previše, pa je smislio očajnički plan da je zaustavi. Naime, odlučio je da ubijedi ženu da je umro.

Međutim nije bio previše domišljat. Naime, poslao joj je fotografije iz kreveta, s vatom u nosu, uz poruku kako je umro od kombinacije raka i astme, piše Oddity Centra.

Ono na šta nije računao je da će njegova žena fotografije odnijeti lokalnoj TV stanici u Hondurasu, koja ih je zapravo prikazala na televiziji. Svi njegovi rođaci ubrzo su čuli o njegovoj smrti, a mnogi su, uključujući njegovu majku, bili u šoku. Međutim, drugi su malo bolje pogledali fotografije i shvatili da na nekima izgleda kao da se smije.

Fotografije su postale viralne, a lokalni mediji pozabavili su se pričom. Nije im trebalo dugo da saznaju kako je 27-godišnjak živ i zdrav. Uz to, odmah je priznao da je sve lažirao i rekao kako ga je konstantno zvocanje žene natjeralo na očajnički potez.

“Žena bi me zvala svake sedmcie i tražila još novca. Svake subote zvala bi me i govorila koliko sam joj poslao i koliko joj još moram poslati”, rekao je za HCH.

“Tokom nedjelje ni jedne jedine poruke. Nikad mi nije slala fotografije ni pitala me išta drugo. Tražila je i da joj šaljem telefone, ali već sam joj poslao šest komada i uvijek bi me zvala i rekla da su joj ih ukrali”.

Neki od članova porodice su Denija optužili da je “nezahvalan sin”, zbog toga što je vlastite roditelje natjerao da pomisle kako je mrtav. Drugi su dodali kako je mogao da pronađe drugi način da saopšti supruzi da joj ne može slati toliko novca.

Send this to a friend