Zanimljivosti

Ličiš na Goluma: Djevojku ismijavaju zbog velikih očiju

Samanta Meknab (21) iz Njujorka ima prepoznatljivu pozu raširenih očiju, praznog pogleda u kameru, što ostavlja zapanjene online korisnike i skuplja milione pregleda po videozapisu.

 

@sam.mcnabthe last one is terrifying.♬ Follow me – .

“Gotovo da nema ničega što nisam čula. Govore mi svakakve ludosti o tome na koga ličim ili kako izgledam, od likova Tima Bartona, Nikol Riči, Mr. Bina, Goluma, likova iz crtića. Mnogi obično misle da imam problema sa štitnom žlijezdom ili Gravesovu bolest, a zdrava sam”, kaže Samanta.

Velike oči su joj samo u genima. 21-godišnjakinja često pronalazi zabavu u svojoj jedinstvenoj crti lica.

Njen najpopularniji video na društvenim mrežama niz je kratkih isječaka u kojima bulji u kameru, a koji je pogledan 22 miliona puta s 2,4 miliona lajkova, prenosi “The Sun”.

 

@sam.mcnab u arent finding a glimpse of anyone in these eyes. #ilookinhereyes #aglimpseofus ♬ Glimpse of Us – Joji

“Ovako me mama gledala kad bih se loše ponašao u javnosti”, komentarisali su.

“Slatka ćerka Mr. Bina”, rekao je jedan.

Meknab mnoge komentare smatra prilično smiješnim, prenosi “24sata.hr”.

“Čak i ja mislim da stvari koje mogu učiniti sa svojim očima i način na koji izgledam mogu biti čudne i pomalo zastrašujuće, ali drugi to vole”, ističe djevojka.

 

@sam.mcnabidk why this is a trend. but it invloves eyes so yk i had to hop on it.

♬ original sound – WARRIORSCENTRAL2

Ona sada prima poruke i od drugih žena i djevojaka koje imaju sličan izgled očiju i zbog toga su bile maltretirane ili ismijavane. Ali često govori da im njeni videozapisi pomažu da povrate samopouzdanje koje im je potrebno.

“To je za mene najveća nagrada. Kažem im da volim da imam tu jedinstvenu stvar na sebi koja mi omogućuje da se ističem na dobar način pa zašto to ne prihvatiti?”, kaže ona.

Send this to a friend