Zanimljivosti

Majka ih prodala za osam hiljada funti, ali sestre danas žive srećno

Osamnaestogodišnje bliznakinje Kijara i Kejara Veker upisale su fakultet i, prema svemu sudeći, očekuje ih svijetla budućnost, sasvim različita od haosa u kojem im je započeo život.

Bliznakinje su, kao bebe, bile u centru međunarodnog skandala nakon što su prodate onlajn britanskom paru Džudit i Alanu Kilšou. Sa samo šest mjeseci bebe su se našle usred transatlantske bitke koja je nastala nakon što se ispostavilo da je američki par već usvojio sestre, koje je majka “ukrala” nazad i prodala porodici Kilšou za 8.200 funti.

Sad, gotovo 18 godina kasnije, Miror je pronašao sestre i otkrio da su se snašle u novom životnom okruženju, nakon što su ih smjestili u pristojnu i religioznu porodicu. To je treća porodica u koju su smještene, a u njoj su, nakon svih incidenata, ipak imale srećno odrastanje.

Djevojke su prije nekoliko nedjelja započele studije sociologije, a njihova usvojiteljka kaže da su jednostavno procvjetale. Ponosna 56-godišnjakinja prisjeća se da je ponekad bilo teško, ali da su odrasle u predivne mlade dame, svaka sa svojim snovima i ambicijama.

“Ništa ih neće zaustaviti u postizanju ciljeva. Od dana kad su ih doveli kod nas, odgajane su s bezuslovnom ljubavlju. Bog nam ih je dao i zauvijek smo zahvalni”, kaže ona.

Ne žele ništa s majkom

Njihova biološka majka još nije pronašla stabilnost, s obzirom na to da se stalno seli i da ne može da zadrži posao.

Naime, Trenda Veker je bila 28-godišnja majka petoro djece kad je njene četvoromjesečne bliznakinje usvojio par iz San Bernardina u Kaliforniji Ričard i Viki Alen. Osam nedjelja nakon toga, Trenda je zamolila Alenove da se oprosti sa bebama, ali, nakon što ih je uzela na dan, nikad ih nije vratila.

Početkom decembra 2000. godine bračni par Kilšou došao je u San Dijego, gdje ih je Veker upoznala sa bliznakinjama.

Dva dana kasnije brat Viki Alen suočio se sa parom u hotelu i zahtijevao djecu nazad. Džudit i Alan Kilšou tvrde kako do tog momenta nisu znali ništa o Alenovima i brzo su napustili državu zajedno sa bliznakinjama.

Kroz sljedećih nekoliko nedjelja riješili su papire za usvajanje u Arkanzasu, gdje je to moguće za manje od 10 dana, a do kraja godine bliznakinje su imale svoj dom u Velsu.

Slučajem se bavio i FBI, dok je tadašnji britanski premijer Toni Bler obećao da će zabraniti takve prodaje djece. Međutim, djevojčice su se vratile u SAD, nakon što ih je sud oduzeo porodici Kilšou.

Vratili su ih u Misuri, gdje su im socijalne službe brzo našle novu porodicu. Njihov 72-godišnji staratelj iz porodice u kojoj sada srećno žive, rekao je da je to bila sudbina.

“Sjećam se da sam ih vidio na ‘Dobro jutro Ameriko’ nedugo nakon što su ih dali britanskom paru. Sjećam se da sam razmišljao o tome koliko ova situacija slama srce”, kaže on.

Trenda Veker se sa ćerkama nije čula do 2006. godine, kad je pokrenula sudske akcije da dođe do njih. Sud je odredio da može da ih vidi tek kad im staratelji otkriju identitet pravih roditelja.

Naime, djevojčice su tad imale tek šest godina.

“Kontakt koji djevojke imaju s Trendom zavisi samo od njih”, kaže danas njihova starateljka. Međutim, Kejara ne želi ništa sa majkom.

“Te djevojke donijele su mi radost i tugu, ali ih mnogo volim. Djevojke su se toliko promijenile tokom godina i drago mi je da to dijelim sa njima”, zaključila je njihova starateljka.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend