Zanimljivosti prelijepi prizor

Majka priroda čini čuda: Ovo umjetničko djelo priroda je stvorila sama

Ovaj prelijepi prizor koji vidite na naslovnoj slici nije djelo nekog umjetnika, već jedan potpuno prirodan, mada nesvakidašnji, fenomen. Za to što smo u prilici da uživamo u njegovoj ljepoti, možemo da zahvalimo fotografu Deriju Maroniju, koji je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

On je prvi put primijetio ovaj prirodni fenomen ljetos kada je šetao u blizini osušenog jezera Kejkora u neposrednoj blizini plaže u mjestu Brums Hed na istočnoj obali Australije. Njegov dron je napravio fenomenalne snimke kanala na dnu jezera koji formiraju nešto što neodoljivo podsjeća na drvo.

U pitanju su, međutim, ostaci ulja iz obližnjeg čajnog drveća, koji su nakon oluje završili u koritu jezera. To je posebno bilo primjetno tokom oseke, jer je jezero Kejkora kanalom povezano sa okeanom.

Maroni je priznao da je ostao potpuno bez teksta kada je ugledao ovaj prizor. On je ovo svojevrsno prirodno umjetničko djelo nazvao „Drvo života“, i počeo je povremeno da posjećuje njegovu lokaciju kako bi svojim foto-aparatom dokumentovao promjene koje se dešavaju na njemu pod uticajem različitih vremenskih uslova.

Maronijeve fotografije su u decembru postale viralne, a on je dobio ponudu da o njima i prirodnom fenomenu koji ih je inspirisao govori za medijske kuće kao što su BBC, Gardijan i Independent.

Maroni nastavlja da redovno na svom Instagramu objavljuje slike i klipove „Drveta života“, pa skoknite do njegovog profila ako želite da uživate u novim fotografijama ovog nesvakidašnjeg prirodnog fenomena.

Send this to a friend