Zanimljivosti

Mladenci angažovali robota da im slika zvanice

Većina ljudi angažuje profesionalnog fotografa za svoje vjenčanje, ali jedan engleski par je odlučio da proba nešto drugačije. Naime, Megan i Geri su pružili priliku Evi, androidu kompanije Service Robots, da slika njihove goste.

Inženjeri kompanije Service Robots su dizajnirali Evu tako da može da se kreće po prethodno određenom prostoru i uz pomoć svojih senzora prepozna ljude koji se nađu ispred nje. Kada se to desi, ona će ih pitati da li su zainteresovani za fotografisanje i ponuditi im da izaberu nekoliko opcija na touchscreen-una njenoj površini.

Ako su zadovoljni napravljenom fotografijom, gosti je mogu odštampati na uređaju u blizini ili istog trenutka podijeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Mladenci su bili oduševljeni kako je Eva obavila svoj zadatak, a pozitivne reakcije nisu izostale ni od strane njihovih gostiju. Ipak, Megan i Geri su pored nje angažovali i pravog fotografa pa sada imaju profesionalne urađene slike sa svadbe zajedno sa onim zabavnijeg karaktera koje je napravio robot.

Send this to a friend