Zanimljivosti

Mladenci sudbonosno “da” izgovorili pod vodom

Petros i Mirto razmijenili su zavjete vječne ljubavi i odanosti u zaista jedinstvenom i originalnom okruženju – pod vodom, na dnu mora kod ostrva Alonisos, a ovo prvo podvodno građansko vjenčanje na ostrvu Sporadi održano je u ponedjeljak, 29. avgusta, na inicijativu opštine.

Na ceremoniji su bili, pored bračnog para i gradonačelnika Aloniosa Petrosa Vafinisa, djeveruše, instruktori ronjenja i podvodni kamerman, pa svečana dekoracija u obliku srca, nije propala.

Mlada Mirto nosila je vjenčanicu, dok je mladoženja bio obučen napola službeno, napola opušteno, dok je ostatak gostiju bio obučen u skladu sa ronjenjem.

Nakon razmjene zavjeta, Petros i Mirto su skinuli maske za svoj prvi poljubac kao mladenci, dok je podvodna kamera snimala cijelu ceremoniju, koja je direktno prenošena na velikom ekranu postavljenom na plaži za svatove. Događaj je bilo moguće pratiti i putem mobilnog telefona.

Petros iz Edese kod sjeverne Grčke i Mirto iz Komotinija, na sjeveroistoku zemlje, kao i djeveruše, imali su časove ronjenja četiri dana na ostrvu prije ceremonije, javila je državna televizija ERT.

Gradonačelnik Vafinis je davno dobio ronilačku dozvolu za izvođenje vjenčanja pod tirkiznim vodama ostrva.

Na dnu mora bile su dvije djeveruše, predsjednica Turističke komisije Maia Agalu koja je takođe preuzela organizaciju vjenčanja, kao i tri instruktora ronjenja volontera ronilačkog centra “Triton Dive Center”.

“Osjećanja koja vas preplave na dnu tokom vjenčanja su neopisiva. U idealnim uslovima mira koje nudi podvodno okruženje, vrijeme staje i ovaj trenutak pripada isključivo paru”, rekao je gradonačelnik nakon ceremonije.

Na Dan zaljubljenih prošlog februara, opština Alonisos pozvala je parove da organizuju podvodna vjenčanja.

“Naš cilj je da “otvorimo” novo tržište za Grčku, te se ostrvo Alonisos razvija u međunarodnu ronilačku destinaciju koju su ove godine odabrale stotine ronilaca iz cijelog svijeta. Generalno, ostrvo je tokom cijele ljetnje sezone zabilježilo veoma visoku popunjenost koja je dostigla 100 odsto za avgust, dok će se turistički saobraćaj nastaviti do prvih deset dana oktobra”, naglasio je gradonačelnik Vafinis, piše “Keep Talking Greece”.

Send this to a friend