Zanimljivosti

Mračne tajne hotelskih soba

Hotelske sobe i apartmani na prvi pogled izgledaju savršeno. Krevet je savršeno namješten, kupatilo je besprekorno čisto i svjetlucavo bijelo, i teško je pronaći neku manu. Međutim, sve je to prividno.

Internet stranica Thrillist se pozabavila “prljavim” tajnama hotelskih soba.

Nikada ne dodirujte jastuke

Ukrasni jastuci na hotelskom krevetu izgledaju predivno, ali oni su raj za klice. Ako se pitate zašto se ti jastuci na engleskom zovu “throw pillows”, dovoljno je da prevedete – “throw” znači baciti (sa kreveta na pod). I da napomenemo, oni se ne peru za svakog gosta.

Ne koristite čaše u toaletu

Čaše u sobama nisu očišćene proizvodom za čišćenje. One su samo isprane vodom i osušene peškiom. Osoblje želi (i mora) očistiti što više soba i apartmana u kratkom roku pa nemaju vremena za temeljno pranje stvari. Samo su tuš, kada, umivaonik i WC očišćeni sredstvima za čišćenje. Čaše koje su kod mini bara, obavezno isperite vodom, nebitno što su zamotane u plastičnu kesicu.

Izbjegavajte onlajn rezervaciju

Rezervisanje sobe putem interneta možda i jeste najpovoljnije, ali će vam biti dodijeljen najgori paket (soba ili apartman). Hotelski menadžeri su odlučili da bolje sobe dodijele turističkim agencijama, a lošije online bookingu. Razlog tome je što hotelijeri smatraju da osobe koje online rezervišu sobu traže najjeftiniji smještaj, dok su klijenti putničkih agenata odaniji gosti koji će se vraćati više puta.

Send this to a friend