Zanimljivosti

Muškarci iz ovog plemena se šminkaju po tri sata kako bi zadivili žene

Standardi i kriterijum ljepote različiti su na svim krajevima svijeta, osim u nomadskom plemenu Vodabe, nastanjenom u saharskim predjelima države Niger, gdje žene i djevojke ocjenjuju muškarce na osnovu njihovog izgleda.

Ovo nomadsko pleme, još je jedan u nizu (za neke) čudnih običaja koji se gaje širom pustinje Sahara.

Kod Vodabe plemena akcenat je na ljepoti.

Ako ste nekada pomislili da žene provode previše vremena šminkajući se i sređujući se, razmislite još jednom, nakon što čujete da se muškarci Vodabe plemena oblače, spremaju i šminkaju više od tri sata.

Kostimi za specijalno takmičenje ljepote koje se održava svake godine spremaju se po 365 dana, a moraju biti šareni, čisti, lijepi, sa mnoštvom aksesoara, a od boja žuta i razne nijanse plave najviše dominiraju.

Usne i nos kod muškaraca moraju biti posebno naglašene, a nakon što se svi procesi završe muškarci Vodabe plemena su spremni za izbor ljepote. To je dio njihove ratničke tradicije. Prvo parada, ples, pjevanje u pustinji, sve kako bi impresionirali žensku populaciju, koja je u ovom slučaju žiri i sudija.

Žene traže onog sa najljepšim licem, najmarkantnijeg, najvišeg i najgracioznijeg. Mora biti dobro obučen, sa razvučenim osmijehom i očima koje sijaju.

I da, ti muškarci se poređaju u liniju pa onda nastoje da impresioniraju ženski žiri.

Vodabe pleme vrednuje tri stvari u životu: ljepotu, stoku, porodicu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG-TG
Gost
PG-TG

Ovako JK pravi selfije

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

I ovi nasi se sminkaju

Send this to a friend