Zanimljivosti prijatelji su ga proveli kroz cijelu Evropu

Na leđima prijatelja proputovao svijet: Snovi su mi ostvareni

Kevan je rođen sa spinalnom mišićnom atrofijom, koja utiče na sistem nerava koji kontroliše kretanje mišića. Nikada nije napravio niti jedan koraka, a prijatelji su ga proveli kroz cijelu Evropu.

Kevan Čendler (32) jedan je običan čovjek s izvanrednom pričom. Ovaj 32-godišnjak živi u Fort Wayneu u državi Indiana s dva cimera i voli da putuje. Tokom ljeta 2015, on i njegovi prijatelji proveli su tri sedmice putujući kroz Evropu, a zajedno su i istražili cijelu Kinu. Kevan je doživio sve nevjerovatne stvari koje turisti sanjaju.

Pokrenuo je i svjetski pokret “Mi nosimo Kevana” koji je sve poznatiji svakim danom. Najmlađi je u porodici, a posebnu povezanost dijeli sa svojom sestrom Koni koja takođe boluje od mišićne atrofije.

“S porodicom prolazim kroz život, korak po korak”, rekao je Kevan za USATODAY.

“Naši su roditelji vrlo kreativni, pa su nam pomogli da shvatimo kako se boriti za život s punim plućima. A kako je moja sestra starija, ona mi je nekako utrla put i otvorila puno vrata”, kaže ovaj svjetski putnik.

Priznaje da se i nakon 30 godina, nije naviknuo na svoje stanje…

“Imam 32 godine i ruke mi još uvijek gube snagu. Nakon toliko godina, baš je frustrirajuće. Za vrijeme srednje škole i fakulteta sam najviše oslabio”, kaže.

Kevan provodi svoje vrijeme podižući svijest o ljudima sa oboljenjima poput njegovog. Za razliku od sestre koja uzima lijek ‘Spinrazu’ zbog svog stanja, Kevan je odbio liječenje i ljekove.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
AhaEmi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aha
Gost
Aha

Ima dobrih ljudi.

Emi
Gost
Emi

Bravo, bravo…bravo.

Send this to a friend