Zanimljivosti

Na ovom mjestu razglednice su pobijedile društvene mreže i lajkove

Potražite na Instagramu “Vrh planine Fudži” i otkrićete hiljade postova “hajkera” koji su stigli na vrh najpoznatijeg vulkana u Japanu. Ali za mnoge planinare, postavljanje fotografija svojih dostignuća po društvenim medijima je prevelika novina.

Umjesto toga, oni radije šalju staromodne razglednice iz malene pošte na vrhu Fidžija, jednog od rijetkih mjesta u Japanu gdje je poštanska marka i dalje traženija od još jednog “lajka” na Instagramu ili Fejsbuku.

“Mislili smo da će to biti značajnije”, rekao je Tošijuki Kasahara (43) o razglednicama koje su on i njegova dva sina, Jušun (8) i Seidžin (6) stavili u poštansko sanduče i poslali kući po dolasku na vrh.

Planina Fidži (u prevodu – san) smatra se svetom u Japanu, a njen snijegom prekriven vrh ovjekovječen je u brojnim umetničkim delima i predstavlja međunarodni simbol zemlje.

Oko 300.000 ljudi se svake godine popne na vrh visok 3.775 metara, uključujući tu školske grupe, korporativne timove i turiste iz cijelog svijeta, prenosi Nedeljnik.

Dolazak na vrh najviše planine u Japanu iziskuje uspon u trajanju od četiri do šest sati, ali ne i specijalnu opremu ili iskustvo. Za one koji stignu na vrh, nagrada je pogled, predivni pogled na planine i oblake. Mnogi planinari tempiraju svoj dolazak na vrh u svitanje.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend