Zanimljivosti

Nagradna igra kozmetičkog salona u Zagrebu razbjesnila mnoge: Sramotno i tužno

Mnogi su potez salona nazvali neukusnim i seksističkim

Nagradna igra kojom je jedan zagrebački kozmetički salon pratioce i potencijalne klijente pozvao da potajno na plaži fotografišu zadnjice žena za koje misle da “bi trebale posjetiti salon i podvrgnuti se njihovom tretmanu” izazvala je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

Mnogi su potez salona nazvali neukusnim i seksističkim, a među prvima koji su javno izrazili zgroženost situacijom bila je influenserka i voditeljka Nina Slišković Goleš.

 

“Ne dajte da vas iko uvjeri da vam je dupe važnije od onog što nosite u glavi”, poručila je.

Kozmetički salon ubrzo se osvrnuo na njenu izjavu i dodatno zgrozio mnoge, pa i samu Ninu, piše Index.

“Hvala što ste nas osvijestili jer mi smo mislili, kako vi to lijepo i prefinjeno kažete, ‘da je dupe puno bitnije od glave’. Iako priznajem ne bi vam škodio neki tretman kod nas”, napisala je vlasnica salona, na šta je Nina uzvratila: “Malo je tužno da i nakon intervencija niza osoba njoj promiče šta je problematično u ovoj priči”, poručila je.

 

“U ovu borbu s vjetrenjačama, nakon što sam vidjela spornu nagradnu igru na profilu jednog beauty salona u kojoj pozivaju pratioce na posramljivanje drugih žena, odnosno potajno fotkanje njihovih neisklesanih ili nevakuumiranih stražnjica na plaži i objavljivanje istih na Instagramu, se nisam upustila zbog viška vremena i manjka zanimacije, već zbog odgovornosti koju svako od nas ima”, pojasnila je.

“Dotičnom salonu i dalje promiče šta je problematično u ovoj priči, a problema je cijeli niz, od posramljivanja, seksizma, preko voajerizma, neukusa, pa do kršenja niza zakona. Na početku i na kraju svake ovakve priče i kampanje su mlade cure i momci, pa i žene i muškarci, koji u ovome svemu odrastaju, rastu, razvijaju se i koji kroz sve ovo percipiraju i sebe i svijet”, dodala je.

Na odgovor salona, osim Nine, reagovali su i sa stranice Seksizam naš svagdašnji.

“Nastavljaju se sprdati i omalovažavati žene. Sramotno, neprihvatljivo i otužno”, zaključili su.

Njihovo mišljenje podijelile su i mnoge druge žene na Instagramu.

“Pa ko dolazi na ovakve ideje? Ko je uopšte mislio da je ovo dobra ideja?” upitala je jedna korisnica Instagrama.

“Pazi sad kad slikaju neku ženu par mjeseci nakon porođaja da joj još i nabijaju komplekse što se ‘još nije vratila u formu’. Ovo nije normalno. I, naravno, niko ne slika muškarce s pivskim stomacima. Ne kažem da treba, i to bi bilo bolesno, ali uvijek na žene”, dodala je druga.

Send this to a friend