Zanimljivosti

Najbizarniji pokušaji pljački u 2019. godini

ilustracija

Lopovi u regionu i svijetu su bili kreativni, ali mnogi nisu imali sreće. Od pljačkaša koji je uredno ostavio ime i adresu, policajaca koji vide duplo, pa do modernog Robina Huda – tokom 2019. je bilo dosta pljački i krađa, temeljno planiranih ili organizovanih “u hodu”.

Srećom, nisu sve bile uspješne, ali mnogi počinioci kao da su se potrudili da ostave utisak.

Evo najbizarnijih (pokušaja) pljački o kojima se pisalo prošle godine.

Sve za brata

Policajci koji su radili na ovom slučaju doživjeli su ozbiljan deža vi ili su pomislili da vide duplo.

Čovjek je u Kanzasu uhapšen je u novembru zbog krađe automobila. Ono što je specifično u ovom slučaju jeste što je on ukradenim vozilom krenuo da izbavi brata koji je samo nekoliko sati ranije uhapšen – takođe zbog krađe vozila.

Prvo je u stanicu stigao 36-godišnji Erik Din Mekraken, koji je uhapšen zbog upravljanja vozilom iako mu je dozvola oduzeta.

Policajci su kasnije utvrdili da je vozilo kojim je stariji Mekraken upravljao ukradeno, navodi se u izvještaju policije okruga Džekson. Nekoliko sati kasnije, njegov mlađi brat, 32-godišnji Kit Rej Mekraken je uhapšen u ukradenom automobilu koji je policija pratila putem GPS signala.

“Vjerujemo da je mlađi Mekraken bio na putu ka zatvoru kako bi platio kauciju za njegovog starijeg brata”, navodi se u saopštenju policije.

Izgleda da neke stvari ipak ostaju u porodici.

Da pokušamo, pa šta bude

Možda je to mantra kojom su se vodili pljačkaši mjenjačnice u Skradinu u Hrvatskoj.

Kako prenosi portal Dnevni Avaz, nepoznati razbojnici su u avgustu izvadili sef iz menjačnice i iznijeli ga na put.

Kako nisu uspjeli da otvore sef, čak ni uz pomoć gorionika, pljačkaši su ga ostavili tu do ujutru, gdje ga je pronašla policija. Nesrećni lopovi su vrata mjenjačnice razvalili šipkom, a staklo koje pregrađuje prostoriju sa sefom su bacili u more.

Šibenička policija je potvrdila da iz mjenjačnice ništa nije ukradeno.

Sve svoje sa sobom nosim

Za razliku od hrvatskih razbojnika, pljačkaši u Sjevernoj Irskoj su imali bolji, efikasniji plan.

Sigurnosne kamere ispred jedne benzinske pumpe u okrugu Deri u Severnoj Irskoj snimile su krađu bankomata bagerom. Na snimku se vidi kako bager prolazi sigurnosnu ogradu, a zatim ruši zid i uklanja bankomat.

Bankomat je zatim ubačen u automobil Sitroen Berlingo kome je dio krova bio odsječen. Na snimku se vide i nekoliko muškaraca sa maskama.

Krađa je trajala oko četiri minuta, a automobil sa bankomatom je zatim otišao u nepoznatom pravcu.

Policijska služba Severne Irske je u aprilu saopštila da je to bio osmi slučaj krađe bankomata u 2019. godini.

Zaronimo u zlato

Nepoznati počinioci obili su i opljačkali prostorije niškog ronilačkog kluba Gusar u martu.

Lopovi su iz kluba ukrali sledeće predmete:

ronilačku opremu
šest radijatora
šporet
frižider
alat

Međutim, nisu izostavili ni trofeje koje je klub osvojio. Ronilac Srđan Radosavljević izjavio je za BBC da su nestale medalje, a nedostaju i neki pehari.

“Medalje nisu ni od pravog zlata da mogu da se prodaju. Čak i da jesu bile pozlaćene, to bi bila mikronska pozlata”, rekao je Radosavljević.

Ako vam se dopadaju moje vještine, znate kako da me kontaktirate

Postoji mnogo načina da ostavite dobar utisak i učinite da vaš CV odskoči od svih pristiglih.

Ali ovo, očigledno, nije takva priča.

Čovjek koji se prijavio za posao u sportskoj prodavnici u Vajomingu navodno je dva puta ukrao stvari iz te radnje tokom istog dana u aprilu, prenosi Asošijeted pres. Neidentifikovani 36-godišnji muškarac je kupio određene stvari uz pomoć poklon kartice, ali nije platio naočare i municiju.

Zatim se vratio tri sata kasnije kako bi se raspitao o poziciji za posao. Izašao je iz prodavnice sa još dva para naočara.

Kao što možete da pretpostavite, nije ih platio. Lokalna policija je potvrdila da je vratila ukradene predmete i da je osumnjičeni priveden.

Ako je sve ovo uradio kako bi dokazao da je bezbjednosni sistem prodavnice loš, možda mu poslodavci progledaju kroz prste.

Međutim, ne preporučuju ovu taktiku za odlazak na intervju.

Deda Mraz sa filozofijom Robina Huda

Cilj opravdava sredstva, rekli bi neki. Čovjek sa belom bradom je opljačkao banku, a zatim bacao novac u vazduh i oduševljeno poželio prolaznicima srećan Božić, kažu očevici.

Policija je saopštila da je “stariji bijeli muškarac” opljačkao banku u Kolorado Springsu u ponedeljak, dva dana prije Božića po gregorijanskom kalendaru.

“Opljačkao je banku, izašao, bacao novac na sve strane”, rekao je svedok Dion Paskal za vesti televizije Kolorado 11.

“Počeo je da baca novac iz torbe i onda rekao: “Srećan Božić!”

Svjedoci kažu da je osumnjičeni potom odšetao do obližnjeg Starbaksa, sjeo ispred kafeterije i sačekao da ga policajci uhapse. U prazničnom duhu, mediji navode da su prolaznici skupili sav novac sa ulice i odnijeli ga nazad u banku.

Ruke u vis, ovo je pljačka! Za svaki slučaj, ovdje su vam moje ime i adresa.

Neki pljačkaši nose čarape, neki fantomke. Oni malo kreativniji navuku i maske. Ali ovaj čovek se nije baš potrudio da prikrije identitet.

Majkl Heler je u avgustu ušetao u banku u Klivlendu, zahtijevajući od šalterskog službenika da “isprazni kasu”. Kako ne bi dizao galamu, ovaj 54-godišnji pljačkaš je na parčetu papira napisao svoje zahtjeve.

Jedini problem je što se na tom istom papiru nalazilo njegovo puno ime i prezime, zajedno sa adresom stanovanja.

Kako prenosi Foks njuz, poruka je bila napisana na poleđini dokumenta iz Auto-moto saveza države Ohajo.

Službenik je pljačkaša oslovio imenom i dao mu nepoznatu sumu novca pre nego što je pozvao policiju.

Heler je uhapšen nekoliko dana kasnije.

“Kada predate papir sa vašim imenom i adresom, to umnogome olakšava posao policijskim snagama”, izjavio je tada jedan FBI agent za Foks njuz.

Uzela sam kolica, a gdje je beba?

Jedno od osnovnih pravila u akcijama glasi – nikada ne ostavljaj svoje ljude. Mada, to možda zavisi od od razbojničkog kodeksa.

Tri žene su uhvaćene u krađi kolica za bebe u prodavnici u Nju Džerziju – a uhvaćene su nakon što je jedna od njih zaboravila dijete u prodavnici. Dvije žene su odvlačile pažnju prodavcima, dok je treća otišla po kolica.

Žene su zatim napustile prodavnicu, ali jedna od njih je zaboravila veliku dragocjenost – sopstveno dete.

Dvije žene su uhapšene, kolica su vraćena, a i dijete je na bezbjednom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Шест радијатора? Сумњиво.

Mitar
Gost
Mitar

😂😂😂😂😂😂😂😂👍

Send this to a friend