Zanimljivosti

Najpopularniji pas na svijetu: Rajan Gosling želi da se upozna sa njim, Bredli Kuper čekao u redu za fotografiju

Pas iz filma „Anatomy of a fall“ po imenu Mesi je već dugo vremena u prvom planu filmske javnosti, a sad prijeti da preuzme i ostatak svijeta.

„Anatomy of a fall“ rediteljke Žastin Trije je osvojio Zlatnu palmu u Kanu prošle godine i od tad je tema poznavaoca filma. U filmu je u centru pažnje suđenje ženi optuženoj za ubistvo muža, odnosno u samom suđenju, procesu i izjavama svjedoka pokušava da se utvrdi da li je njen muž počinio samoubistvo ili je ubijen prilikom svađe.

 

Sam film ima komentar na svijet u kom danas živimo, kako upijamo informacije i koje su vijesti istinite, kao i koliko vjerujemo svojim očima, a koliko tuđim mišljenjima.

To je samo na prvi pogled u centru pažnju, a ustvari svi sve vrijeme pričaju o sjajnom psu u ovom filmu koji ima i zapaženu ulogu. Svojim neobičniom izgledom i ponašanjem ljudi su ga zavoljeli i svi pričaju kako zaslužuje nominacije za Osakara.

 

On je i dobio Zlatnu palmu u svojoj kategoriji. Na nagradama Palm dog koja se održava već godinama uz Zlatnu palmu u Kanu, gdje najsimpatičniji psi iz filmova dobijaju priznanja.

Mesijava popularnost je doživjela svoj vrhunac na večeri svih nominovanih Oskarovaca ove godine. Mnogi su željeli da priđu i slikaju se sa njim, što jednostavno govori kolika je zvijezda postao, prenosi Citymagazine.

 

Tolika je zvijezda da je i zvanična stranica filmske akademija na Tviteru okačila njegovu sliku i dala mu nagradu „za najboljeg dečka“, a sa njim su željeli da se slikaju Bredli Kuper i Rajan Gosling.

Sandra Huler, njemačka glumica koja je nominovana za Oskara za ovu ulogu je rekla kako nekoliko mjeseci poslije snimanja i gledanja filma i dalje nije sigurna da li je njen lik kriv ili ne, kao i za sve ostale likove u filmu. Kako kaže, jedino nevino biće u ovom filmu je pas.

Palm d’og, ili ko je najbolji pas u svijetu filma?

Što se tiče Mesijeve stvarne nagrade, Palm d’og, dodjeljuje se od 2001. godine. Razni psi iz poznatih i nepoznatih filmova su dobili nagrade, neki su čak bili i animirani. Neki su bili u čoporu. Nagrada se dodjeljuje nekoliko dana prije glavne kanske, tako da nerijetko umije da bude i najava za to šta će glavni žiri uraditi na kraju. Tako je bilo i ove godine.

Pored „Anatomy of a fall“ ovu nagradu su ponijeli i psi iz filmova „Once upon a time in Hollywood“, „Up“, „White Dog“, „Artist“, „Dogville“ i mnogi drugi.

Send this to a friend