Zanimljivosti najskuplja božićna jelka

Najskuplja jelka na svijetu vrijedi skoro 14 miliona eura

Juče je javno predstavljena najskuplja božićna jelka na svijetu, čija vrijednost se procjenjuje na 13.95 miliona eura.

Izložena je u holu luksuznog hotela Kempinski u Marbelji u Španiji, kako bi označila početak praznične sezone, a toliku vrijednost dostiže zbog izuzetno vrijednih ukrasa.

Sve ih je lično kreirala i iscrtala britanska dizajnerka poznatih, umjetnica i stručnjak za dijamante Debi Vingam, a većinu dekoracija za jelku optočila je draguljima. Na drvetu se nalaze i neki od najskupljih umjetničkih radova širom svijeta.

Debi je sama napravila čak 500 ukrasa, a pozvala je još nekoliko umjetnika da joj se pridruže i daju svoj doprinos, kako bi najskuplja jelka na svijetu bila i najljepša.

Na ukrasima se nalaze izuzetno vrijedni ružičasti, crveni, bijeli i crni dijamanti, četvorokaratni safir i reciklirani nakit najpoznatijih brendova (Bulgari, Kartije, Šanel…), ali i klasična dekoracija i jestivi tradicionalni slatkiši, bez kojih praznici ne mogu da prođu.

Debi Vingam je cio svijet “upoznao” kada je prije dvije godine napravila najskuplje cipele na svijetu, čija je cijena bila viša od 15 miliona dolara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Priroda?
Gost
Priroda?

Sječenje drveta radi ukrasa od 15 dana, i poslije ga bacimo pored kontejnera, to je zločin prema prirodi. Ali, nisu zločinci oni koji sjeku, nego oni koji kupuju.

Rovo92
Gost
Rovo92

Kiceraj

Love me now
Gost
Love me now

Za svaki taj euro se moze nahraniti po jedna osoba na dan

Send this to a friend