Zanimljivosti

Najskuplji restoran na svijetu: Večera po osobi 2.380 dolara

Ukoliko imate na raspolaganju 2.380 dolara, možete sebi priuštiti večeru u restoranu Sublimotion, koji je inače najskluplji restoran na svijetu.

Najskuplji restoran na svijetu i dalje je Sublimotion, „ugostiteljski objekat“ koji se nalazi na Ibici. Ukoliko želite da probate večeru od čak dvadeset slijedova potrebno je da izdvojite 2.380 dolara, i to po osobi. Ovaj performans (čitaj večera) traje oko tri sata, a za to vrijeme možete nešto i popiti, i to je uračunato u cijenu.

Pod vođstvom šefa sa dvostrukom Mišlenovom zvjezdicom, Paka Rončera, ovaj jedinstveni restoran “gura” gastronomsko iskustvo u hrabre, nove pravce kombinujući hranu, umjetnost i iluziju u novi revolucionarni koncept koji ide daleko izvan nepca.

Restoran ima sopstveni muzički jelovnik sa odgovarajućom koreografskom uslugom i revolucionarnom tehnologijom koja budi čula gostiju, zalogaj po zalogaj. Ovdje je iskustvo sve, samo ne obično.

Tokom teatralne gastronomske predstave, dvanaest srećnika uživa u avangardnoj kuhinji u visokotehnološkom, interaktivnom prostoru zvanom “kapsula”. Ovaj dio restorana služi kao prazno platno spremno da se transformiše u gotovo sve što se može zamisliti. To uostalom i čini najskuplji restoran na svijetu – najskupljim!

Sublimotion radi samo nekoliko mjeseci godišnje, od početka juna do kraja septembra kada je i aktuelna turistička sezona na Ibici, i već nekoliko godina unazad drži titulu najskupljeg restorana na svijetu. Kako to iskustvo izgleda možete pogledati u video zapisu.

Send this to a friend