Zanimljivosti

Najtanja zgrada u Libanu je sagrađena iz inata

Lokalci ovu izrazito tanku zgradu u Bejrutu zovu „INAT“ i to sa veoma dobrim razlogom. Naime, nju je na porvršini od 100 kvadratnih metara sagradio jedan čovjek isključivo sa ciljem da drugome blokira pogled na okean.

Prema opštem uvjerenju lokalaca u pitanju je bio sukob između braće koji su naslijedili parcelu, ali nisu mogli da se dogovore šta će tačno uraditi sa njom.

Jedan od braće je bio ljubomoran na drugog zato što je završio sa izrazito manjim placem. Budući da nije mogao da sagradi bilo šta korisno na svojoj zemlji, a nije želio ni da se pomiri sa svojom situacijom, on je odlučio da napakosti bratu na veoma originalan način.

Ipak je sagradio zgradu 1954. godine, ali ona je bila toliko uska da je iz daljine djelovala kao jedan zid. Cilj je bio da time blokira pogled bratovljeve zgrade i tako utiče na smanjenje vrijednosti njegovog zemljišta.

„INAT“ zgrada je visoka 14 metara, a prostorije u njoj su širine par metara, iako na slikama možda djeluje da je drugačije, ali to je prije svega zbog iluzije koju stvaraju prozori i terase. Svaki sprat ima dva stana koji posjeduju nekoliko soba povezanih hodnikom. Kako se ide iz jedne u drugu, sve je manje prostora s obzirom na činjenicu da se zgrada sužava na jednoj strani, prenosi Citymagazine.rs.

Iako je građevna praktično beskorisna, njeni sadašnji vlasnici ne planiraju da je sruše jer ne postoji šansa da na tako malom prostoru sagrade bilo šta drugo svrsishodno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samo ja
Gost
Samo ja

I onaj u Budvi se zainatio 😂

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Ha ha haaa 😁😁😁😁😃👍 Bože pomozi 📿🙄

bsod
Gost
bsod

ovi kao da su mi!

Titogradjanin
Gost
Titogradjanin

Ne znam jel tanja od one na izlazu iz Bd prema Jazu

Anika
Gost
Anika

Ista ovakva postoji na izlaz iz budve put jaza 😀

Send this to a friend