Zanimljivosti Da li biste se usudili?

Najviši hotel u Evropi nalazi se na čak 3.212 metara nadmorske visine

“Glacier Hotel Grawand” je najviši hotel u Evropi, izgrađen na 3.212 metara nadmorske visine. Smješten je na vrhu planine u Južnom Tirolu, provinciji Bolcano, na sjeveru Italije.

Mazo Korto je naziv sela u oblasti Bolcano, u kojem se nalazi ovaj hotel. Zanimljivo je to da se do njega ne morate penjati, jedino prevozno sredstvo do tamo je žičara koja prevozi putnike.

Ipak, pripremite se na moguće posljedice. Naime, kako se povećava visina, tako se smanjuje atmosferski pritisak i protok kiseonika. Zbog toga može se desiti da osjetitie simptome kao što su: glavobolja, umor, vrtoglavicu i otežano disanje. Važno je da znate da je sve to normalno i da nema potrebe za panikom.

Nakon samo nekoliko sati odmora u ovom prelijepom mjestu, simpotmi će svi ubrzo nestati. Na visokoj nadmorskoj visini stvara se više krvnih zrnaca, više kiseonika prolazi kroz tijelo i na ove promjene tijelo reaguje veoma brzo.

Ovo je odlična destinacija za sve avanturiste, ljubitelje zimskih sportova i odmora u prirodi na čistom vazduhu.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
Maja V.vesko nkSo & TEKILA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vesko nk
Gost
vesko nk

Kako bi kod nas izgledao početak gradnje. Hahaha. Uticaj na životnu okolinu migratorne rute tica staništa orlova a tek investitor. Cijeli bi projekat stao jer bi branitelji Sinjavine bili helikopterima prebačeni na taj vrh. Ovuda nećeš proći. Decooooo buši hahaha.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

dako nam rukoljub prebači ovu planinu.

Maja V.
Gost
Maja V.

Zavrsice nesto😎

Send this to a friend