Zanimljivosti

Nakon neuspjelog pokušaja krađe, vlasnik prodavnice ponudio pomoć lopovu

Snimak pokušaja krađe telefona u prodavnici u Dewsburyju u Engleskoj proširio se društvenim mrežama nakon što je prvobitno podijeljen na TikToku, a mnoge je oduševila reakcija vlasnika radnje koji je pored staložene reakcije ponudio pomoć lopovu.

 

@talhah_a This attempted robbery took place earlier today. Fortunately the thief didn’t think his escape route through properly and was in for a surprise. 📍 Phone Market, Dewsbury. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Please share and give others a heads up. Watch out for this guy. #fyp #foryoupage #fypシ゚viral #phoneshop #mobilethief #theif #embrassing #dewsbury #xyzbca #stealing ♬ original sound – Talha ⚡️

Video prikazuje mladića koji ulazi u radnju koja prodaje mobilne telefone i traži da vidi dva različita uređaja te pokušava pobjeći.

Međutim, nakon pokušaja bijega je bio šokiran jer su ulazna vrata bila zaključana te mu se plan izjalovio. Nakon što je shvatio da je pokušaj krađe propao vratio se do pulta i predao telefone kazavši prodavcu da ga je njegov prijatelj napolju prisilio da to uradi.

Prodavač i drugi radnik su ostali potpuno mirni i na kraju otključali vrata i pustili muškarca bez pozivanja policije. Snimak je podijeljen na TikToku uz upit: “Treba li dobiti odgovarajuću kaznu ili mu je sramota dovoljna?”.

Mišljenja su bila podijeljena, a dok su neki hvalili potez vlasnika radnje, drugi su smatrali da je trebao pozvati policiju jer bi mogao ponoviti pokušaj krađe i nekome stvarno nauditi.

Na zvaničnoj Instagram stranici prodavnice oglasili su se povodom spomenutog događaja.

“Mnogi od vas su možda ranije danas naišli na videosnimak pokušaja krađe u našoj radnji. Koliko god mi ne odobravamo krađu, željeli bismo doći do ovog pojedinca. Vremena su teška za mnoge od nas u ovom trenutku, pa ako se mučite da donesete hranu na sto, posjetite nas u prodavnici da vidimo kako možemo pomoći”, naveli su.

“Onima na društvenim mrežama koji pitaju zašto ga nismo ‘prebili’, nasilje nije odgovor. Budi milostiv prema drugima i bićeš milosrdan. Oprosti drugima i biće ti oprošteno”, poručuju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Phone Market (@the_phonemarket)

Uslijed ovakve reakcije vlasnik radnje je dobio niz pohvala na društvenim mrežama.

Send this to a friend