Zanimljivosti

Napravila kartonsku verziju preminulog muža, nosi je sa sobom na putovanja

Muž Michelle Bourke preminuo je od raka, ali ona nije dopustila da uspomena na njega umre s njim. Naprotiv, Michelle je napravila kartonsku verziju svog muža i sada je sa sobom nosi na put oko svijeta, prenosi Daily Star.

“Rekla sam mu da ću ga fotografisati i napraviti njegov kartonski lik, pa će on na taj način stalno putovati sa mnom”, kazala je 58-godišnja Michelle. Isprva je željela da napravi zastavu, ali se naposlijetku odlučila za njegov kartonski lik, spakovala ga u kofer i s njim putuje već dvije godine.

Sa likom preminulog supruga Paula je posjetila mnoge države, ali je posebno dirnula posjeta prijestolnici Francuske. Rasplakala se ispred Ejfelovog tornja, Pariz smatra veoma romantičnim.

Paul je oduvijek želio proputovati svijet, a njegova supruga je odlučila da mu ispuni životnu želju. Ona ga je odvela čak i na koncert Pola Makartnija, i na Tajland, ali i u London i brojne druge lokacije. O svojim putovanjima Michelle je napisala dvije knjige, i ističe kako njih dvoje uživaju obilazeći svijet. Mnogi prolaznici pozdravljaju njenog muža, ali ima i onih koji ne mogu vjerovati u ono što ona radi.

“Otkako je umro, previše mi nedostaje, ali je zauvijek u mojim uspomenama i mom srcu. Na ovaj način sam ispunila naš zajednički san o putovanjima po svijetu”, zaključuje Michelle.

Send this to a friend