Zanimljivosti doktor šokirao izjavom

Ne možete očekivati princa na bijelom konju ako ste ludovale do sredine tridesetih

Zvocanje o tome kada je vrijeme za brak i zasnivanje porodice negdje i očekujete od zabrinutih roditelja i tetki, pa čak i onako, usput da ga negdje čujete, ali kada o tome priča ljekar, koji se predstavlja kao psihoterapeut, onda morate u čudu da zastanete.

Društvenim mrežama se brzo proširio novi tekst Zorana Milivojevića u kom on priča o tome da li djevojke zaista brže sazrijevaju od mladića i šta sve danas utiče na razvoj mladih. Međutim, nekako je vrlo brzo skrenuo sa teme i počeo da priča o nerealnim ljubavima i o tome kako djevojke ne žele da budu poput svojih majki koje uglavnom vide kao žrtve.

“Iz razloga što njihove majke imaju mnogo obaveza i puno rade, one zaključuju da su njihove majke žrtve i odlučuju da ne žele da i one budu takve. Takve djevojke, kako odrastaju, radije biraju da budu kao tate, gledaju tv, čitaju novine i ne bave se ženskim stvarima”, kaže doktor, a prenosi portal InfoPult.

Kako on dalje tvrdi na taj način djevojke blokiraju odrastanje, ali istovremeno i stare. Tu Milivojević ubacuje već dobro poznatu priču, kako je za ženu najbolje da rađa djecu i to oko svoje 24. godine jer poslije je već kasno. Samo on ne staje tu već dodaje da “njihove majke prave veliku grešku i savjetuju ih da “prožive” da vide svijet pa tek onda da se udaju i imaju djecu”.

“Ne možete očekivati da ćete ludovati do 35. i da će se onda pojaviti onaj pravi, princ na bijelom konju koji će vas osvojiti i sa kojim ćete živjeti srećno do kraja života. Obično se onaj pravi ne pojavi onda kada one očekuju, vrijeme prolazi, a one stare i tako dočekaju 40. same”, nastavlja dalje svoju vrlo upitnu priču Milivojević, kome ovo nije prvi put da šokira svojim retrogradnim stavovima.

U brojnim reakcijama na društvenim mrežama komentariše se i ostatak njegovog teksta u kom kaže da žene ne dostižu zrelost ni u svojim kasnijim godinama i da zapravo sve zavisi od kriterijuma kojima se ocjenjuje zrelost. Pri tome mnogo je upitniji kriterijum po kom je pozvan da uopšte priča o ženama jer je cio tekst definicija mizoginije.

“Ako pogledamo jednu ženu koja je u svojim četrdesetim, koja ima karijeru, stan, auto, dobre odnose sa porodicom, po nekim socijalnim kriterijumima ona jeste zrela žena, ali da li je to zaista tako. Ako pogledamo njen emocionalni razvoj ona je još uvijek djevojčica koja čeka da se pojavi princ koji će da je spasi i usreći do kraja života. Ona sa svojih 40 godina razmišlja kao jedna djevojčica od 14 godina”, zaključuje Milivojević ne spominjući kada sazrijevaju muškarci.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
PetarDrpljanin.sevladimirgnuSloboda
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Petar
Gost
Petar

Dr Dzordan Piterson kaze da je zenama teze jer u periodu 28-35 moraju shvatiti sto ce sa porodicom/poslom uraditi. Nakon toga jeste frka i uglavnom se spusta kriterijum. Razlog sto imamo dosta nedoraslih muskaraca je taj sto to muskarcima nije toliki problem pa mogu odloziti odrastanje bez vecih posledica. Tek od 45 frka. Ipak, on je uspjeh napravio na vezi… Više »

Drpljanin.se
Gost
Drpljanin.se

Istina

vladimir
Gost
vladimir

Kad sam bio mlad govorilo se: cekala princa na bijelom konju a dobila konja u bijelom princu (automobil NSU)

gnu
Gost
gnu

Ima odje dosta istine, mora se priznati. Samo je doktor zaboravio da pomene i nas muskarce, toliko je neizivljenih i nezrelih da je to nevjerovatno. Mislim da je velika greska sto se ukinula vojska, bar vojni rok u trajanju od pola godine.

Sloboda
Gost
Sloboda

Nestalo je prinčeva, a i konja je sve manje!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Nije rijetko i da je princ na bijelom konju takodje konj !

Mrgud
Gost
Mrgud

Podržavam, bravo!

Bper bank italy
Gost
Bper bank italy

Dobar tekst.

Send this to a friend