Zanimljivosti

Neobična kampanja za Dan zaljubljenih: Sada bubašvabu možete nazvati po bivšem momku ili šefu

Kampanje za Dan zaljubljenih obično nude nešto simpatično, što mami osmijeh na lice, a kampanja Zoološkog vrta u Torontu je ipak malo originalnija, jer poziva ljude da nazovu bubašvabu po bivšem dečku ili šefu, prenosi Citymagazine.

Kako su izjavili iz ovog zoološkog vrta, ljudi mogu bubašvabe nazvati i po bivšem prijatelju, rođaku ili bilo kom drugom ko im „ide na živce poput bubašvabe“, a sve to u okviru truda da se zaštiti što više životinjskih vrsta.

Inspiraciju su dobili od Zoološkog vrta u San Antoniju i Zoološkog vrta u Bronksu, a željeli su da ljudima koji hoće da Dan zaljubljenih proslave na drugi način pruže priliku da to i učine.

Sve što treba učiniti je posjetiti ovaj sajt, izabrati opciju Dedicate your donation, pa potom In honor of i na kraju staviti željeno ime. Nakon toga, može se odabrati opcija slanja elektronske kartice toj osobi, ili dobijanja digitalnog sertifikata koji možete i sami odštampati.

Minimalna donacija je 25 dolara, a iz ovog zoološkog vrta ističu da oni poštuju sve životinje jednako i da su bubašvabe veoma važne za svoje stanište u prašumama. Na kraju kampanje, oni će podijeliti neka od najpopularnijih imena.

Send this to a friend