Zanimljivosti pojavio se poslije tri dana

Nestao tokom planinarenja pa se pojavio na konferenciji za medije porodice

Jedan 80-godišnji planinar, koji se vodio kao nestao, pojavio se živ i zdrav na konferenciji za medije, na kojoj su članovi porodice namjeravali da pozovu javnost da istupi ukoliko imaju informacije o njemu.

Britanac Hari Harvi je nestao u subotu, kada se odvojio od grupe planinara tokom snažne kiše. On je prijavljen kao nestao u nedjelju, kada su počeli za njim da tragaju policija, gorska služba, volonteri, kao i vojni spasioci. Proveli su dva dana tragajući za njim i nisu uspjeli da ga nađu.

Poslije tri dana, njega je živog i zdravog spazio fotograf koji je vidio apele za pomoć i primijetio je Harvija kako mu maše, kaže policija a prenosi “Skaj njuz”.

Razgovarajući sa djecom pošto se vratio kući, objasnio je da je promašio skretanje, ali nije paničio i odmah se “okrenuo planu B” koji je uključio mjesto gdje će moći da razvije šator i da mu bude toplo.

Kako kaže, nije bio zabrinut jer je imao “pribor za boravak u prirodi i sjetio se treninga”. Kada se pojavio pred porodicom, imao je zavoj na glavi, a ranu je zadobio prilikom pada u potok.

Send this to a friend