Zanimljivosti

Njegovo lice nećete prepoznati, ali svi znaju njegov glas: Viralni video koji nas je upoznao sa herojem našeg djetinjstva

Niko neće prepoznati njegov lik, ali sigurno će svi znati njegov glas, rekao je Ričard Vels i objavio na TikToku video koji je zbunio ljude.

Vels više od 40 godina pozajmljuje glas i učestvuje u više od 10.000 snimanja, a otkrio je kako je baš on glas za poznati audio snimak koji se nalazi u mnogim igrama, piše Index.hr.

 

@richardwells48 #richardthevoice #PEGI18 ♬ original sound – Richard Wells

U snimku koja je prikupio više od 11.2 miliona pregleda Vels je potvrdio da je on čovjek koji najavljuje PEGI 18 prije nego što započne videoigra, obično na početku nakon što logotipovi brendova izblijede i nestanu s ekrana.

Inače, PEGI je skraćenica za Pan European Game Information, evropsku organizaciju za klasifikaciju videoigara, koja postavlja standard oznaka za videoigre te roditeljima i igračima pokazuje šta mogu da očekuju od svog iskustva, kao i za koje godište je videoigra odgovarajuća.

Što označava PEGI 18 koji izgovara čuveni „glas“?

PEGI 18 označava eksplicitan materijal namijenjen igračima starijim od 18 godina. Ova klasifikacija primjenjuje se kada količina nasilja dostigne visinu na kojoj postoje prikaz grubog nasilja, glamurizacije upotrebe droga, simulacija kockanja i eksplicitna seksualna aktivnost.

Send this to a friend