Zanimljivosti Zvuči kao noćna mora

Novi trend u Rusiji: Hapšenje prije prosidbe

Zamislite situaciju u kojoj vozite kola i gledate svoja posla kao i svakog drugog dana. Najednom vas na putu prestiže crni kombi i naglo koči ispred vas. Vi u panici radite isto. Zvuči kao noćna mora, zar ne? Tu, međutim, nije kraj.

Iz kombija izlazi grupa maskiranih muškaraca sa automatskim puškama koji se predstavljaju kao policija i od vas traže da napustite vozilo kako bi vas pretresli. Oni kod vas pronalaze vrećicu bijelog praha za koju tvrde da je droga. Vi ste u šoku i ne možete da dođete sebi. Pokušavate da im objasnite da je prvi put vidite, ali oni odbijaju da vam povjeruju.

Kada već mislite da vam nema spasa i da će vas gotovo sigurno uhapsiti, jedan od agresivnih policajaca se spušta na koljena, otvara kutijcu sa prstenom i izjavljuje: „Udaj se za mene!“

Tako otprilike izgleda jedan veoma neobičan vid prosidbe koji je postao pravi hit u Rusiji posljednjih nekoliko godina. Bar četiri različite agencije organizuju ovakvo „hapšenje“, a gore opisani scenario sa drogom je daleko najpopularniji među potencijalnim mladencima. U agencijama uglavnom rade bivši pripadnici policije ili vojske.

Trend je započeo tridesetšestogodišnji Sergej Rodkin. On je još 2010. besplatno organizovao ovakve šale za prijatelje. Kada se pročulo šta radi, i drugi ljudi su htjeli da ga angažuju pa je Sergej svoj hobi pretvorio u profesiju. On je osnovao agenciju Specnaz Šou, koja danas ima čak dvanaest ogranaka širom zemlje.

Zanimljivo je da je tokom pet godina rada agencije, samo jedna žena odbila prosidbu svog partnera. Vjerujemo da nije gledala blagonaklono na način na koji ju je prestravio, ali je moguće da postoje i drugi razlozi.

Agencije koje pružaju ovu uslugu ne rade isključivo sa parovima. Ponekad ih angažuju i za rođendane i korporativne događaje. Naravno, njihova usluga nije nimalo jeftina pa to ograničava ko sve može svoje bližnje da iznenadi jednim „hapšenjem“.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Rankaawetinja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ranka
Gost
Ranka

E ove muke…kad im je dosadila ona glupost od prošenja po utakmicama, sjetili su se ove budalaštine.

awetinja
Gost
awetinja

Nije daleko od stvarnosti

Send this to a friend