Zanimljivosti

Obožavate ajkule? Ovo je mjesto gdje možete prenoćiti sa njima

Ukoliko želite da provedete neko vrijeme sa pravim ajkulama, otputujete u Pariz, grad svjetlosti i ljubavi i tamo provedite nekoliko nezaboravnih dana u “Van Gogovoj” sobi sa ovim morskim zvijerima.

Rezultat slika za van gogh room paris sharks

Do nedavno se moglo ručati u akvarijumu dok oko vas plivaju ove životinje, ležati i posmatrati ih kako bezbrižno plivaju u svojim akvarijumima, a od sada vam je ponuđeno da tamo i prespavate. Pitanje je koliko ćete uopše uspjeti da odspavate dok se oko vas “vrte” ajkule.

Rezultat slika za van gogh room paris sharks

Morate imati na umu da ljudi sami sebi stvaraju strahove. Zamislite dijete u ovom svijetu životinja. Djeca ne razumiju strah, mi ih tome naučimo tokom odrastanja. Znajući da su ajkule opasne životinje, uplašeni smo i zamišljamo da će pući akvarijum ili će se desiti ko zna šta sa nama dok vrijeme provodimo tamo.

Rezultat slika za van gogh room paris sharks

Ajkule, naprotiv nisu predatori koji ubijaju sve što im se nađe na putu. Naučnici ih smatraju glavnim stubom vodenog ekosistema, jer one jedu staru i bolesnu ribu i na taj način sprečavaju širenje bolesti u okeanima.

Život u okeanima bez ajkula bio bi haotičan, pa je lov na iste zabranjen u cijelom svijetu. Dobro je znati da je ajkula inteligentna životinja koja napada samo ukoliko se osjeća ugroženo.

Send this to a friend