Zanimljivosti

Odložite telefone bar na kratko uz ovih pet trikova

Elektronski uređaji su sastavni dio našeg života, i teško možemo da zamislimo realizaciju bilo kog zadatka bez njihove pomoći. Od alarma na telefonu , preko aplikacija pomoću kojih pravimo raspored dnevnih aktivnosti, do pripreme prezentacija na poslu i gledanja omiljene serije, elektronski uređaji i spravice čine sastavni dio našeg života, i u velikoj mjeri određuju njegov kvalitet. Ipak, prekomerna upotreba istih može se odraziti na naše zdravlje, i prouzrokovati ozbiljne posljedice kojih, najčešće, nismo svjesni, prenosi Citymagazine.

U nastavku otkrijte pet efikasnih načina koji vam u tome mogu pomoći.

Koristite budilnik umjesto alarma

Većina ljudi nije svjesna da telefon emituje signale koji nepovoljno utiču na naš organizam. Stoga, umjesto njega koristite budilnik koji ne samo da će vas pošteno razbuditi, već će vas poštedjeti pomenutih štetnih uticaja.

Izbjegavajte podgrijavanje hrane u mikrotalasnoj

Većina ljekara i nutricionista je protiv upotrebe mikrotalasne prilikom pripreme i podgrijavanja hrane. Razlog leži u činjenici da ona radi na principu elektromagnetskih talasa, koji omogućavaju da se hrana ispeče, ali isto tako mogu dovesti do opekotina na koži i oštetiti vid. Dakle, koristite je samo ako morate, i to umjereno.

Uživajte u vremenu za sebe bez elektronskih uređaja

Nekada jeteško naći vrijeme za sebe i svoje užitke jer smo preko telefona direktno povezani sa poslom, mejlovima, notifikacijama i društvenim mrežama koje nas sprečavaju da se potpuno “isključimo” i uživamo u miru. Dakle, podijelite svoj dan na tri cjeline tako što ćete8 sati spavati, 8 sati raditi i 8 sati imati za slobodne aktivnosti, koje ćete provesti bez telefona i drugih elektronskih uređaja, makar ponekad.

Posvetite se sagovorniku

Činjenica je da danas bez telefona nikuda ne možemo. Nijedan razgovor ili sastanak na poslu ne počinje dok se telefoni ne izvade na sto, što nas često dekoncentriše i otežava da se fokusiramo na to što nam neko govori ili prezentuje. Ne samo da time što gledamo u ekran dok nam se neko obraća ostavljamo loš utisak, već i pokazujemo nepoštovanje prema sagovorniku. Niko ne voli takav tretman, pa sljedeći put kada vam se neko obrati, bilo poslovno, bilo privatno, imajte na umu ovaj savjet i zaboravite na telefon tih nekoliko minuta.Vjerujte da će to prijati i njemu i vama.

Ostavite elektronske uređaje kod kuće

Ovo se naravno ne odnosi na sve situacije, ali makar kada idete na nedjeljni ručak kod roditelja ili u kratku šetnju, smanjite upotrebu ovih uređaja. Ukoliko se lišite telefona na par sati, ili ne ponesete slušalice kada idete na trčanje, ne samo da će to prijati vašoj moždanoj aktivnosti, već ćete se na poseban način opustiti i shvatiti da postoji toliko stvari koje možete da radite umjesto da budete prikovani za ekran. To će vam takođe pomoći da ponovo uspostavite vezu sobom i upustite se u avanturu, što vjerovatno ne biste učinili kada biste neprekidno gledali u telefon, piše The daily net.

1 Komentar na "Odložite telefone bar na kratko uz ovih pet trikova"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend