Zanimljivosti

Otac i ćerka diplomirali istog dana na istom fakultetu

Penzionisani inžinjer poljoprivrede Mehmet Fati (66) iz Turske i njegova 40-godišnja ćerka Fejza Jildiz diplomirali su istog dana na istom fakultetu.

Na svečanoj promociji diplomaca Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Usaku, prisustvovali su Fejza Jildiz i njen otac Mehmet Fati, koji je prethodno na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Ege diplomirao 1978. godine.

Fati je niz godina radio u javnim institucijama nakon čega je otišao u penziju. Uprkos poodmaklim godinama, želja za učenjem je uvijek bila prisutna.

”Moja ćerka, majka dvoje djece, je domaćica. Željeli smo zajedno da studiramo na Fakultetu islamskih nauka. Na fakultet smo se upisali prije četiri godine“, pojasnio je Fati.

Dodao je da su on i ćerka studirali na istom odsjeku, ali u različitim grupama.

”Iako smo odvojeno išli na predavanja, uvijek smo zajedno bili u školi. Zaista sam srećan što sam mogao da studiram sa ćerkom. Danas smo radosni što smo diplomirali“, rekao je Fati.

Pojasnio je kako je studiranje s kolegama koje su mnogo mlađe od njega bilo zanimljivo iskustvo.

“Mnogo sam naučio od njih. Nadam se da su i oni ponešto naučili od mene. Nastojao sam da prisustvujem svim predavanjima. To su bili lijepi dani za mene. Hvala svim profesorima i kolegama koji su mi pružali podršku“, rekao je Fati.

On je na ceremoniji održao i govor te pozvao učenike da mnogo rade. Fejza Jildiz je rekla da su ona i otac često zajedno učili i pripremali se za ispite.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
logika
Gost
logika

tata, ja cu da batalim fakultet! – dobro sine, kako oces, ali ja i djedo bogomi necemo!

Sreten
Gost
Sreten

Ovo je u Bg normalno, ovim nasim (CG) studentima

Send this to a friend