Zanimljivosti

Ova patka je mama godine, za sobom vodi čak 76 pačića

Mama patka i 76 pačića koji je prate su nevjerovatan prizor, a sve je foto-aparatom uhvatio fotograf Brent Sizek na jezeru Bemidži u Minezoti.

Fotograf je ostao očaran ovim prizorom i izjavio je da nije ni znao da patka može da brine o toliko malih pačića. Obično ih je dvadesetak zajedno, ali ova količina je zaista nevjerovatna, a potvrdio je to i ornitolog sa Jejla Ričard O. Pram.

Šta se zapravo dogodilo na tom jezeru? Naime, na izletu, sa svog broda, Sizek je prvo spazio pačiće. Taj dan je htio da provede uživajući u prirodi i fotografišući. Nije očekivao ovakav prizor, niti da će da ima toliko materijala za fotografisanje.

Naučnici kažu da patke imaju od 20 do 30 mladih, a ponekad mame patke pokupe i druge mališane koji su se odvojili od svoje mame i koji ih prate u stopu, pa je to vjerovatno bilo u ovom slučaju.

Ovu patku prozvali su mamom godine, prenosi CBS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

<3

Balsa
Gost
Balsa

Prozovete patku majku godine. Koji ste vi bolidi. Znate li vi da ce ova ista patka da se otarasi vecine ovih pacica i ostace samo par njih jer nece ove ostale moci da nahrani. Koliko znate o prirodi samo ste pokazali, a bolje da se bavite fejsbukovima i instagramima jer je to ono dje ste najjaci. Sa pravim svijetom nemate… Više »

Marko
Gost
Marko

Divlji pačići se sami hrane. Ne hrani ih mama Patka. eto koliko znaš.

Send this to a friend