Zanimljivosti

Ove fotografije mijenjaju pogled na istoriju

Svako može da koristi fotošop, ali stvaranje pravih umjetničkih djela je nešto sasvim drugo. Marina Amaral, talentovana umjetnica iz Brazila, ovo vrlo dobro zna.

Naime, ona stare crno-bijele fotografije obrađuje u koloru, a kako joj je istorija jedan od glavnih izvora inspiracije, Marina se bavi temeljnim istraživanjem okolnosti u kojima su date fotografije nastale kako bi njene verzije u boji bile što vjerodostojnije.

Marina Amaral se bavi fotošopom od svoje desete godine. Pretražujući jedan istorijski forum na internetu prije nekoliko godina, naišla je na fotografije Prvog svjetskog rata u boji. Kako je bila jako inspirisana onim što je vidjela, odmah je krenula sa restauracijom starih crno-bijelih fotografija, čime im je udahnula potpuno novi život.

“Trudila sam se da svaka fotografija bude što realističnija, vodeći računa da ispoštujem istorijske okolnosti u kojima je nastala, vrijednosti koje propagira i poruku koju ta fotografija nosi”, izjavila je Marina.

Ona se uvijek trudi da zadrži samu esenciju fotografije, kao i da se pozabavi najsitnijim detaljima kako bi krajnji efekat bio vrlo ubjedljiv. Marina često angažuje eksperte iz raznih oblasti kako bi svoje ideje potkrijepila relevantnim znanjem i stručnim savjetima.

Na njenim fotografijama uočava se čitav spektar tema, od jednostavnih portreta do vrlo složenih kompozicija nastalih u različitim istorijskim razdobljima.

1 Komentar na "Ove fotografije mijenjaju pogled na istoriju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend